Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Izvor: B92, Objavila: M.M.Lj. ]

24. 02. 2020. 08:34   >>  08:33

NBA LIGA

Tejtum nezadrživ, Lejkersi pobijedili

Los Anđeles Lejkersi su poslije dramatične završnice pobijedili Boston Seltikse.

 

Lejkersi su na svom terenu slavili pobjedu rezultatom 114:112 i učvrstili se na drugom mjestu NBA tabele.

Lejkersima je ovo bila peta pobjeda u nizu, kojom su prekinuli seriju Bostona u međusobnim duelima od dva uzastopna trijumfa.

Prva četvrtina odigrana je veoma "tvrdo", bez mnogo poena, a u meč su bolje ušli Lejkersi, koji su imali prednost od devet poena.

Prednost domaćina je ubrzo postala dvocifrena, ali je Boston, na krilima nezaustavljivog Džejsona Tejtuma, uspio da se se vrati.

Nedugo nakon što su Lejkersi imali +11, Seltiksi su uspeli da naprave seriju u da izjednače, pa na poluvreme odu sa "samo" dva poena zaostatka.

Na meču u Stejpls centru je viđeno nekoliko kontroverznih sudijskih odluka, a prva se desila baš u drugoj četvrtini, kada je blokada Dvajta Hauarda, koja je došla nakon što je lopta udarila o tablu, bila priznata.

Tejtum je nastavio da briljira tokom treće četvrtine, ali je dobio adekvatan odgovor na drugoj strani od Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa.

Odličan meč viđen je tokom treće dionice i bilo je jasno da će se doći do dramatične završnice već tada.

Boston je uspio da dođe do preokreta i da povede početkom četvrte četvrtine, ali se Lejkersi nisu predavali, pa su ulaskom Dejvisa i Džejmsa uspjeli da vrate prednost na svoju stranu.

Seltiksi su poveli sa 110:108, Džejms je promašio jedno bacanje, ali je posle gledanja snimka, koji je bio dosta neubjedljiv, lopta dodijeljena Lejkersima.

Džejms je preuzeo odgovornost i pogodio šut za prednost, Seltiksi su izgubili loptu, a onda je Bred Stivens dobio tehničku zbog prigovora – na minus 1 u neizvesnoj završnici.

Dejvis je promašio bacanje za tehničku, ali je pogodio dva zbog faula, pa se ušlo u penal završnicu. "Obrva" nije uspio da vrati prednost na tri poena, pa je Boston imao napad za pobedu.

Lopta je došla do Tejtuma, koji je pogodio većinu šuteva na utakmici, ali je pri borbi za poziciju u posljednjim sekundama napravio faul u napadu nad Kaldvel-Poupom.

Džejms je meč završio sa 29 poena, osam skokova i devet asistencija, dok je Dejvis imao 32 poena, 13 skokova i dvije blokade. Najbolje ih je pratio Kuzma sa 16 poena.

Na drugoj strani najbolji učinak u karijeri imao je Tejtum sa 41 poenom (12/20). Hejvord je bio blizu tripl-dabl sa deset poena, osam skokova i devet asistencija, dok se istakao i Braun sa 20 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније