Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavila: R.B. ]

24. 02. 2020. 20:35 >> 22:10

SJEĆANJE NA BRAJANTA

"Kobi i Điđi su gravitirali jedno ka drugom"

Kobi i Đijana su gravitirali jedno ka drugom, kazala je u suzama Vanesa Brajant, supruga stradalog košarkaša Kobija Brajanta, na memorijalnom skupu koja se večeras održava u Los Anđelesu. Ceremoniji prisustvuju brojni aktuelni asovi NBA, ali i najveće legende ove igre, poput Majkla Džordana, Medžika Džonsona, Karim Abdul - Džabara, Bila Rasela.

Mediji prenose da su suze prekidale Vanesin govor u Stejpls centru, domu košarkaša Lejkersa i Klipersa. Skrhana, posebno se osvrnula na njihovu kćerku Đijanu, koja je takođe stradala u helikopterskoj nesreći.

"Bila je kao otac, voljeli su iste stvari. BIla je veoma slatka, bila je naš pastir, držala je porodicu na okupu. Bile su joj veoma važne večeri porodice, bila je u toku sa našim osjećanjima i željela najbolje od sve nas. Znala je mandarinski i španski. Imala je odlične ocjene i bila je predsjednik učeničkog odbora, bila je asistent reditelju u školskoj predstavi. Radovala se prelasku u "veliku školu" sa starijom sestrom Natalijom. Bila je primljena u istu srednju školu. Ona nas je učinila ponosnim. Uvijek je bila svoja, lider, učitelj. Imala je mnogo ritma od kada je bila mala, imala je najbolje zagrljaje i meke usne kao tata. Držala bi me tako jako da sam mogla da osjetim da me voli. Bilo je kao da me cijelu utopi u sebe", kazala je Vanesa i opet zastala.  

Govor je i završila u suzama, a ruku da siđe sa bine joj je pružio Majkl Džordan, takođe uplakan.

"Bog je znao da ne mogu da budu na Zemlji jedno bez drugog, pa ih je oboje uzeo. Dragi, brini se o Điđi, a ja ću o ostalima. Oboje vas volimo i nedostajete nam zauvijek. Mama."

Od Kobija se, u suzama, oprostio i najveći igrač u istoriji Majkl Džordan.

"Svi imamo braću ili sestre koji nam dosađuju. Međutim, to se pretvori u ljubav. Kobi me zvao, pisao poruke kasno uveče, u tri ujutro, pitao me o igri… Ogromnu strast je imao taj klinac, kao niko. Htio je da bude najbolji igrač, a mnogo cijenim što je cijenio kako ja igram košarku i što je baš meni dosađivao. Kobi je želio da bude najbolji košarkaš, a ja kako sam ga upoznavao vremenom sam želio da budem najbolji stariji brat na svijetu. Ponosan sam što sam poznavao Kobija. Ponosan sam što sam znao da je u svemu želio da bude najbolji, a prije svega bolja osoba svakog sljedećeg dana. Njegovim odlaskom umro je dio mene, dio svih nas. Od danas ću živjeti sa sjećanjem da sam imao malog brata kojem sam pomogao koliko sam mogao. Počivaj u miru, mali brate", poručio je Džordan.

Memorijalno veče pjesmom je otvorila pjevačica Bijonse, a onda je uslijedio kratkim film o Kobijevim uspjesima u karijeri, na šta je Vanesa emotivno reagovala. 

Emotivan govor je držao Džimi Kimel, poznati navijač Lejkersa i javna američka ličnost.

Krivi pilota za smrta muža

Udovica Kobija Brajanta objavila je na memorijalnom skupu da je tužila vlasnika helikoptera u kojem je poginuo njen suprug i kćerka.

Pilot Ara Zobajan je, kako piše u tužbi, bio neoprezan i nepažljiv zbog letjenja u uslovima loše vidljivosti 26. januara i trebalo je prekinuti let.

Zobajan je jedan od devetoro ljudi poginulih u padu helikoptera.

Tuženi su kompanija "Island Express Helicopters Inc" i pravni zastupnik Zobajana čije ime nije objavljeno.

Vanesa Brajant u tužbi tvrdi da je Zobajan bio nepažljiv po osam navedenih tačaka, uključujući to da nije pravilno procijenio vremenske uslove.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније