Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Mina [ Objavio: O.Z. ]

04. 03. 2020. 14:31   >>  14:29

BUDUĆNOST PONOVO FAVORIT

Finalni turnir Kupa za košarkašice u Podgorici

Podgorička Bemaks arena u četvrtak i petak biće domaćin finalnog turnira Kupa Crne Gore za košarkašice, a za trofej će se boriti Budućnost Bemaks, Primorje, Basket kids Montenegro (BKM) i Lovćen Bemaks.

U polufinalnim duelima, sjutra sastaće se Basket kids Montenegro i Lovćen Bemaks (17), odnosno Budućnost Bemax i Primorje (19.00).

Finale je na program u petak u 18 sati.

Trener Budućnost Bemaksa, Vladan Radović kazao je da su za podgorički tim, u bilo kom sastavu nastupao, osvajanje oba domaća trofeja obaveza.

"To se ne smije dovoditi u pitanje. Turnir je prilika za mlađe igračice, mahom djevojčice, da pokažu prije svega talent i potencijal, pa tek onda i trenutni kvalitet. Apsolutni smo favoriti, želim da moje igračice pokažu dobar odnos. Nadam se lijepim utakmnicama i dobroj atmosferi", kazao je Radović na konferenciji za novinare.

Trener Primorja, Dragan Prga rekao je da hercegnovski klub ima najmlađi tim u ligi.

"Naša takmičarska očekivanja nijesu velika, ali dolazimo sa velikim talentom i hrabrošću. Želimo da promovišemo nove igračice koje su budućnost crnogorske košarke. Naše ambicije su da pokažemo borbenost, svoj talent i pružimo što jači otpor. Za nas utakmice protiv Budućnosti i Lovćena znače iskustvo više i prilika za napredak", kazao je Prga.

Trener Lovćena, Petar Stojanović kazao je da je Kup takmičenje biće prilika za mlade igračice da pokažu svoj talent.

"Prilika da sazrijevaju i stiču iskustvo. Protiv BKM-a igrali smo nekoliko puta ove sezone, pobjeđivali smo i mi i oni. Čeka nas zanimljiv meč, iz kojeg ćemo nadam se izaći kao pobjednioci i plasirati se u finale", kazao je Stiojanović

On je istakao da vjerujem da njegov tim ima kvalitet za finale.

"Kvalitet ima i rival, nije nas slučajno dobio ove sezonme", kazao je Stojanović.

Trener BKM-a, Dejan Drljević kazao je da je plasman na finalni turnir nagrada za djevojčice iz te škole košarke.

"Pokazali smo da nijesmo slučajno na finalnom turniru i da imamo kvalitet koji može da parira u Crnoij Gori. To je za njih nešto veliko i vjerujem da će uspjeti da odgovore tom izazovu", kazao je Dreljević.

Trofej brane košarkašice Budućnost Bemaksa, a u prošlogodišnjem finalu u Igalu bile su bolje od Lovćena 74:51.

Podgorički tim posljednjih osam godina osvajao je crnogorski Kup, a najbolji u tom takmičenju bio je i 2007. i 2008. godine.

Budućnost će igrati sa 21. trofej na domnaćoj sceni od obnove nezavisnosti, ukupno 23. u klupskoj istoriji.

Podgorički tim bio je šampion bivše državne zajednioce 2002. i 2003. godine.

Iz Košarkaškog saveza je saopšteno je da će na finalnom turniru Kupa Crne Gore za košarkašice i sva službena lica, sudije delegati, biti žene.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније