Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ B92, objavila B.B. ]

19. 03. 2020. 15:42 >> 15:39

PLANOVI KOŠARKAŠKE LIGE

NBA organizuje humanitarnu Ol-star utakmicu

Komesar NBA Adam Silver otkrio je planove najjače košarkaške lige na svijetu, između ostalog, pomenuo je i humanitarnu utakmicu, nešto poput Ol-star meča, koji bi služio da se narod zabavi i da se prikupe velika sredstva za pomoć u borbi protiv Kovida-19.

Silver je u intervjuu za ESPN pričao o narednim koracima.

"Mislimo o tim stvari trenutno. Prva je, naravno, kada možemo da ponovo krenemo da igramo i to u uslovima kao prije. Sa 19 hiljada navijača na tribinama. Opcija dva je – da li bi trebalo da razmislimo i o nastavljanju sezone bez prisustva publike na tribinama i šta to znači", rekao je Silver.

On je dodao da bi na terenu bili samo igrači, trenersko i pomoćno osoblje. Oni bi pratili određeni protokol, doktori bi ih kontrolisali. Na kraju bi ljekari možda rekli da je bezbjedno igrati.

"Treća stvar o kojoj razmišljamo je humanitarna utakmica u kojoj bi igrala grupa košarkaša. Tu bismo prikupili velika sredstva. Košarkaši bi pratili određeni protokol, bili bi testirani i izolovani. Ljudi su zarobljeni u kućama, potrebna im je razonada, neka promjena", rekao je on.

Iako je najavljeno da će NBA pauza trajati minimum mjesec dana, odnosno do sredine aprila, gotovo je izvjesno da se košarka u SAD neće igrati u četvrtom, ali vjerovatno ni petom mjesecu (maju) u godini.

Vlasnici NBA ekipa nadaju se da će se sezona nastaviti sredinom juna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније