Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

20. 03. 2020. 15:48   >>  15:45 1

FIBA

Stanković jedna od najvažnijih figura u istoriji košarke

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) saopštila je danas da je njen nekadašnji generalni sekretar Borislav Stanković jedna od najvažnijih figura u istoriji košarke.

Legendarni košarkaški trener i funkcioner Bora Stanković umro je danas u 95. godini u Beogradu.

"Kao lider Fiba četvrtinu vijeka, Borislav Stanković će zauvijek biti jedna od najvažnijih figura u istoriji našeg sporta", naveo je generalni sekretar FIBA Andreas Zagklis.

Fiba je podsjetila da je Stanković prvi postigao poene na prvom Svjetskom prvenstvu, da je bio njen generalni sekretar od 1976. do 2002. godine i da je za to vrijeme košarka doživjela ekspanziju.

Stanković je blisko sara]ivao sa komesarom NBA lige Dejvidom Šternom, nakon čega su igrači iz NBA lige počeli da učestvuju na međunarodnim takmičenjima, počevši od Olimpijskih igara u Barseloni 1992. godine.

Stanković je osvajač brojnih trofeja na klupskom i reprezentativnom nivou, a član Kuće slavnih u Springfildu je od 1991. godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније