Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

25. 03. 2020. 17:47   >>  17:43

EVROLIGA SAOPŠTILA

Prioritet da se sezona završi u postojećem formatu

Košarkaška Evroliga saopštila je danas da će se takmičenja nastaviti kada to dozvoli zdravstvena situacija i istakla da je prioritet da se sezona završi u postojećem formatu.

"Takmičenje će biti nastavljeno kada situacija dozvoli optimalne zdravstvene i bezbjednosne uslove za sve učesnike, a u skladu sa preporukama nadležnih zdravstvenih i lokalnih organa", navodi se u saopštenju Evrolige nakon konferencijskog sastanka.

Kako se ističe, prioritet je završetak sezone u Evroligi sa postojećim formatom, što znači igranje preostale faze regularne sezone, plej-ofa i i fajnal-for.

"To bi najvjerovatnije podrazumijevalo završetak takmičenja nakon prvobitno predviđenog datuma u maju", navodi se u saopštenju i dodaje da bi i raspored mečeva mogao biti promijenjen.

Isti prioritet, kako se dodaje, biće primijenjen i na Evrokup.

Evroliga je navela i da će nastaviti da analizira moguće alternativne sisteme takmičenja, koji bi mogli da budu aktivirani ako to bude zahtijevala situacija.

Dodaje se i da će finansijski fer-plej biti fleksibilniji dok ne bude više stabilnija finansijska situacija.

Evroliga je, na kraju, pozvala sve svoje članove da daju svoj doprinos u borbi protiv korona virusa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније