Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

30. 03. 2020. 14:21   >>  14:20 1

PREDSJEDNIK ABA LIGE

"Još nema plana da li će liga biti završena"

Predsjednik ABA lige Domagoj Čavlović rekao je danas da postoje ideje o nastavku regionalnog košarkaškog takmičenja, ali da se još ne zna njegova budućnost.

"Imamo neke ideje oko lige, ali ništa konkretno jer, jednostavno, nije moguće predvidjeti koliko dugo će trajati ova situacija, pa samim tim ne možemo da planiramo da li će se liga završiti ili se proglasiti gotovom. Pratimo situaciju kako bismo donijeli najbolje moguće rješenje. Primarno je zdravlje i ljudski životi", rekao je Čavlović za televiziju Arena.

ABA liga je zbog pandemije koronavirusa prekinuta kolo prije kraja regularnog dijela takmičenja.

"Suočavamo se sa mnogo nepoznanica. Sve stoji. Nakon same suspenzije takmičenja, većina klubova je igrače pustila kućama, stranci su napustili zemlje. Granice su zatvorene, samim tim dolazi u pitanje nastavak takmičenja", kazao je Čavlović.

On je naveo da čelnici ABA "veoma pomno" prate događanja vezana za pandemiju, da su u redovnom kontaktu sa svim klubovima i da "oni razmišljaju na isti način", kao i da regionalno takmičenje prati i ostale lige.

Po njegovim riječima, ABA je među prvima reagovala "veoma odgovorno" i na vrijeme zaustavila takmičenje.

"Situacija sa ABA ligom je jednaka situaciji sa kompletnim sportom u svijetu. Virus COVID-19 nas je sve paralisao i nije moguće uopšte razmišljati o takmičenjima, a tek ih organizovati", rekao je predsjednik ABA lige.

Čavlović je naveo da vjeruje da će svi poslije ove situacije postati još jači.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније