Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

07. 10. 2013. 12:05 >> 12:05

PORODICA PRIORITET

Kirilenko napustio "zbornaju"

Novi košarkaš Bruklin Netsa i najbolji igrač Rusije, Andrej Kirilenko, saopštio je da više neće nositi reprezentativni dres, a kao razlog je naveo da želi da provede više vremena sa svojom porodicom.

"Dao sam nacionalnom timu 14 godina i mislim da je došlo vrijeme da se povučem. Provodio sam malo vremena sa svojom porodicom i ovog ljeta odlučio sam da to promijenim. Želio sam da se upoznam sa tim šta moja djeca zaista vole, a šta ne, kojim sportom žele da se bave. Možda sve to zvuči pomalo smiješno, ali zaista ne želim da propustim da vidim kako moja djeca odrastaju zato što igram košarku", rekao je u intervjuu za "RIA Novosti" popularni AK-47.

Prošle sezone, Kirilenko je nastupao za Minesotu Timbervulfs, a ovog ljeta potpisao je ugovor sa Bruklin Netsima. Karijeru je započeo 1997. u Spartaku iz Sankt Petersburga, a čak deset sezona proveo je u Juti Džez, od 2001. do 2011., kada se vratio u CSKA, za koji je nastupao i prije odlaska u NBA.

Kirilenko, koji ima 32 godine, kazao je da je zadovoljan dosadašnjim učinkom u karijeri.

"Mislim da sam do sada uradio sve kako je trebalo kada je u pitanju izbor timova i ako sumiram učinak u karijeri. Možda ću igrati još dvije, tri ili četiri godine. Nakon toga mislim da fizički više neću biti sposoban da igram na najvišem nivou. A kao profesionalac, ja moram da igram tako. U jednu ruku to je veoma teška odluka, a u drugu veoma je laka. Ali osećaj je dobar", rekao je Kirilenko.

On je sa "Zbornajom" 2007. osvojio evropsku titulu, dok je 2011. na Eurobasketu u Litvaniji bio bronzani.

Na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008., njemu je pripala čast da nosi rusku na otvaranju, a na toj Olimpijadi morao se zadovoljiti osmim mjestom. Četiri godine kasnije, na OI u Londonu, predvodio je reprezentaciju do trećeg mjesta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније