Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

07. 10. 2013. 17:51 >> 17:51

DOČEKUJU ZADAR

Vitkovac: Moramo da pobijedimo

Košarkaši Budućnosti moraju da igraju čvrsto i da budu koncentrisani na utakmici protiv Zadra, kako bi pobijedili i vratili samopouzdanje nakon poraza protiv Krke u Novom Mestu u prvom kolu ABA lige, kazao je krilni igrač podgoričkog kluba Čedomir Vitkovac.

Budućnost i Zadar odigraće sjutra u Podgorici utakmicu drugog kola regionalne košarkaške ABA lige.

Vitkovac je kazao da je Zadar nezgodna ekipa, koja ima napadački stil igre.

"Poslije poraza u Novom Mestu, utakmica protiv Zadra nas stavlja u situaciju da moramo da trijumfujemo. Oni nijesu za potcjenjivanje, izuzetno su nezgodni, igraju napadačku košaraku. Ako ne budemo maksimalno spremni i fokusirani, da izgaramo na terenu, to neće donijeti ništa dobro. Pozivam navijače da nam pomognu da ostvarimo prvu pobjedu", rekao je Vitkovac na konferenciji za novinare, prenijela je Mina.

Trener Budućnosti Igor Jovović kazao je da Budućnost mora igrati angažovano od prvog minuta i iskoristiti prednost domaćeg terena jer je trijumf protiv Zadra, nakon poraza od Krke, neophodan.

"Imamo ideju da iskoristimo prednost domaćeg terena, odigramo maksimalno angažovano od prvog minuta. Jasno nam je da je trijumf neophodan pa vjerujem da ćemo sa velikom energijom na kraju i pobijediti", rekao je Jovović.

On je kazao da je Zadar interesantna ekipa, koja u sastavu ima nekoliko iskusnih igrača sa dugogodišnjim stažom u regionalnoj ligi.

"Ekipa Zadra se formirala kasnije u odnosu na ostale iz ABA lige, ali su sastavili odličan tim. Uspjeli su da igrače Splita, Sobina, Kraljevića i Dijana dovedu u njihove redove. Vratili su dobro poznatog igrača Cara, dok su na spoljnim pozicijama pojačani sa Florensom i Žardinom. Radi se o veoma interesantnoj ekipi, koja je u prvom kolu lako dobila Solnoki", rekao je Jovović.

Prema Jovovićevim riječima, najveći problem njegovim košarkašima mogla bi da predstavlja agresivna spoljna linija Zadra.

"Igraju dosta široko i brzo i gotovo čitava spoljna linija, izuzev Ramljaka i Dijana, kada igra na poziciji tri, je ispod 190 centimetara, što im donosi agresivnost i agilnost. Svi su jaki na lopti, mogu da zadaju velike probleme. Pod košem imaju Sobina, koji traži unutrašnju igru, insistira na njoj, kao i Ivanova", rekao je Jovović.

On je kazao da Budućnost, ukoliko želi da pobijedi, mora ponoviti agresivnu igru iz duela sa Krkom.

"Izuzetno su interesantni i nezgodni i moramo da iskoristimo svoje prednosti u fizičkom smislu, da zadržimo agresivnost iz meča sa Krkom i to će nas dovesti u situaciju da kontrolišemo meč", rekao je Jovović.

Utakmica u sportskom centru Morača počeće u 20 sati, uz prenos na RTCG 2.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније