Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

23. 04. 2020. 18:15 >> 18:51

DAN D

Odluka o nastavku Evrolige 24. maja

Krajnji rok za odluku o tome da li će se nastaviti ili prekinuti takmičenja u košarkaškoj Evroligi i Evrokupu je 24. maj, odlučeno je danas na sastanku čelnika takmičenja i Udruženja evroligaških igrača. Kako se navodi na sajtu Evrolige, utvrđene su brojne minimalne obaveze i garancije za ovu sezonu, za igrače i klubove.

Ukoliko do tog datuma ne bude uslova da se košarka nastavi, čelnici elitnog takmičenja će se okrenuti narednoj sezoni.

Evroliga je odlučila da se sve preostale utakmice, ukoliko bude mogućnosti, odigraju u jednom gradu, u formatu fajnal-ejta.

Nada postoji da bi Evroliga mogla da se završi do 26. jula, a Evrokup do sredine tog mjeseca.

Ukoliko se sezona nastavi, ugovori igrača produžavaju se do 31. jula, a 85 odsto osnovne plate isplatiće klubovi, najkasnije 15. avgusta.

Ako se sezona ne završi, ugovori igrača smatraće se završenim, dok će se u slučaju višegodišnjih ugovora, obaveze klubova i igrača nastaviti 1. jula. Klubovi će platiti 80 odsto osnovne plate, najkasnije 15. avgusta.

Evroliga i njene komisije će pratiti sve strane kako bi se osiguralo da ispunjavaju sve obaveze.

Kako se navodi, razgovori sa Odborom glavnih trenera Evrolige su u toku, sa ciljem da se postigne dogovor o nagodbi na nivou cijele lige.

"Ovo je važan dogovor za ligu. Želim da izrazim zahvalnost svim igračima pošto razumiju da su oni važan dio rješenja za krizu sa kojom se svi suočavamo. Njihova odluka kao članova ELPA i današnji sporazum je još jedan korak ka osiguravanju da liga i njeni klubovi ostanu u poziciji da rastu kada prođe kriza sa korona virusom. Svi trpe zajedno kao tim i ponosan sam što cijela evroligaška košarkaška porodica ostaje ujedinjena u ovim teškim vremenima kako u finansijskom smislu tako i za javno zdravlje", rekao je prvi čovjek Evrolige Đordi Bertomeu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније