Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

26. 04. 2020. 17:51 >> 17:46

PODRŽAVAJU PROŠIRENJE ABA LIGE

KK Sutjeska: Odigravanje F4 jedino sportsko i fer rješenje

Košarkaški klub Sutjeska podržava proširenje ABA lige kao tim koji je obezbijedio mjesto u doigravanju za ABA ligu, ali smatra da je jedino ispravno da se za dva mjesta bore četiri kluba koja su izborila plej-of ABA 2 lige, navodi se u saopštenju nikšićkog kluba.

Klubovi ABA lige su blizu dogovora da niko ne ispada, te da se elitni rang proširi sa dvije prvoplasirane ekipe iz drugoligaškog karavana - Borcem iz Čačka i Splitom.

"S obzirom na situaciju vezano sa pandemijom koronavirusa, čije je trajanje i dalje nepoznato, naš stav je da je odigravanje fajnl-fora jedino rješenje koje bi bilo fer i sportsko, s obzirom na to da se ABA 2 liga, za razliku od ABA lige, okončala, te da imamo definitivan raspored na tabeli.Podsjećamo vas i da je KK Sutjeska bolja u međusobnom skoru od svih protivnika u ABA 2 ligi, uključujući i Split i MZT Skoplje, izuzev Borca iz Čačka. Takođe, ne želimo da uskratimo šansu publici u Nikšiću i cijeloj Crnoj Gori da se naš predstavnik i ponos grada, a bivši učesnik ABA lige, ne bori za ono što je na terenu zaslužio - sportsku šansu da obezbijedi mjesto u eliti regionalne košarkaške lige", kaže se u saopštenju.

Iz kluba navode da imaju sve uslove da igraju ABA ligu.

KK Sutjeska ima organizacione i logističke kapacitete da učestvuje u ABA ligi, podršku Opštine Nikšić i Vlade Crne Gore u toj želji, te ponavljamo da je naš stav da je odigravanje fajnl-fora jedini realan način na koji treba odlučiti koja će dva tima ući u ABA ligu”, piše u saopštenju sekretara Sutjeske, Marija Andrijaševića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније