Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

09. 10. 2013. 22:50 >> 22:50

ABA LIGA

Zvezda i Partizan ubjedljivi

Uoči starta u Evroligi, beogradski "vječiti" rivali Zvezda i Partizan bili su ubjedljivi u drugom kolu ABA lige - Zvezda je protutnjala Laktašima i razbila Igokeu sa 72:52, dok je Partizan u "Pioniru" deklasirao novajliju Mega Vizuru 88:65.

Zvezda je od samog starta dominirala, predvođena raspoloženim Bobanom Marjanovićem. Brzo su gosti  stekli dvocifrenu prednost i razliku od deset do 15 poena su održavali u najvećem dijelu meča.

U posljednjoj četvrtini momci Dejana Radonjića su povećali razliku, a domaći su se u finišu spasili debakla.

Nelson sa 14 i Šilb sa 12 poena bili su najefikasniji u pobjedničkoj ekipi, Marjanović se zaustavio na 11, dok je Igokeu predvodio Jorović sa 17 poena.

Branilac titule nije imao problema sa Mega Vizurom. “Crno-bijeli“ su sve riješili još u prvom poluvremenu.

Izabranike Duška Vujoševića je predvodio plejmejker Leo Vesterman, a u drugoj dionici je Partizan postigao čak 35 poena i na poluvrijeme otišao sa vođstvom od 53:36.

Početkom treće četvrtine, domaći su tri i po minuta bili bez poena, ali onda je ponovo sve došlo na svoje mjesto i do kraja su “crno-bijeli“ rutinski priveli meč kraju.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Vesterman sa 23 poena, dok je Musli upisao 13. Na drugoj strani, jedini je crno-belima uspeo da parira Radović sa 26 postignutih poena.

U isto vrijeme, veoma ubjedljiva bila je i Cedevita, koja je sa 83:55 deklasirala slovenačku Krku.

Smit sa 15 i Suton sa 14 poena predvodili su Zagrepčane do druge pobjede, a istakao se i Babić sa 9 poena i 10 asistencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније