Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

14. 05. 2020. 21:04   >>  21:05

U ČETIRI DRŽAVE

Kvalifikacioni turniri za OI krajem juna 2021.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) saopštila je danas da će se kvalifikacioni turniri košarkaša za Olimpijske igre u Tokiju održati od 29. juna do 4. jula 2021. u Srbiji, Hrvatskoj, Kanadi i Litvaniji.

Fiba se konsultovala sa Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK) u vezi sa kvalifikacionim turnirima za Igre u Tokiju narednog ljeta, a uzeti su u obzir opterećenje igrača, pripreme reprezentacija i kalendari nacionalnih liga.

Kako se navodi u saopštenju, MOK je odobrio termine zbog tih faktora, ali i okolnosti zbog kojih su Olimpijske igre pomjerene za naredno ljeto.

Izvršni komitet Fibe je prošle godine dodijelio domaćinstvo kvalifikacionih turnira Beogradu, Splitu, Viktoriji i Kaunasu.

Ukupno 24 reprezentacije će se boriti na ta četiri turnira, a pobjednici svakog turnira plasiraće se na Olimpijske igre, koje su na programu od 23. jula do 8. avgusta 2021.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније