Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

01. 06. 2020. 17:46 >> 17:41

OTIŠAO NAKON DESET GODINA

Kraj ere Dejana Milojevića u Megi, novi trener Vladimir Jovanović

Košarkaški trener Dejan Milojević poslije deset godina napušta Mega Bemaks, a na klupi tog kluba zamijeniće ga Vladimir Jovanović, saopštio je danas taj klub.

Milojević je, po okončanju igračke karijere, 2010. godine postao sportski direktor Mege, a nakon toga je osam godina sa klupe predvodio tim.

On je danas, simbolično, predao tablu novom treneru Vladimiru Jovanoviću koji je sa Megom potpisao dvogodišnji ugovor.

Vladimir Jovanović je 2010. godine postao trener Partizana i u naredne dvije sezone je osvojio pet trofeja i to jednu ABA ligu, dvije titule u Srbiji i dva Kupa Radivoja Koraća.

Nakon Partizana karijeru je nastavio u inostranstvu. Jovanović je uspješno vodio i U18 i U20 selekcije Srbije, osvojivši sa reprezentacijom do 18 godina dvije zlatne medalje na Evropskim prvenstvima, 2009. u Francuskoj i 2017. u Slovačkoj.

Jovanović je istakao da mu je drago što su mu se ukrstili sportski putevi sa Megom.

"Moj početak bavljenja trenerskim poslom je bio vezan za rad sa mladim igračima. Kasnije sam se i kroz reprezentativne akcije afirmisao u radu sa mladima, a Mega je već deceniju i više poznata po promociji jako mladih igrača koji poslije igraju veoma zapažene uloge u velikim timovima i koji stižu i do NBA lige. Po onome što sam radio, za šta sam školovan, način na koji sam sagledavao košarku, ovo je praktično prilika gdje smo svi na istoj talasnoj dužini", rekao je Jovanović, prenosi klub.

Na pitanje kakvu Megu možemo da očekujemo sljedeće sezone, Jovanović je istakao da ona mora da bude bude intezivna u svakom segmentu igre.

"Imam iskustvo sa nekim igračima Mege koje smo zajednički prošli kroz reprezentativne akcije. Dejan Milojević je imao sjajne uspjehe sa ekipom, mnogo kvalitetnih igrača je izašlo iz tog sistema. Sigurno je da ćemo forsirati sistem koji je i do sada bio i koji je pokazao uspjeh. Mega, pošto je mlada ekipa, mora u svakom segmentu igre da bude intezivna, bez obzira koji je to košarkaški elemenat. To može biti skok, odbrana, brzina...", rekao je Jovanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније