Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ B92, objavila B.B. ]

10. 06. 2020. 10:19 >> 10:19
5

PODRŽAO PROTESTE U SAD

Vučević: Ljut sam i razočaran

Crnogorski košarkaš Nikola Vučević govorio je o problemu zbog kojeg gori Amerika – rasizmu.

Svi gradovi u Sjedinjenim Američkim Državama su skoro dvije nedjelje puni protesta zbog ubistva Džordža Flojda od pripadnika policije.

Amerika je stala u zaštitu afroameričke zajednice, na proteste su izašli Vlade Divac i Bogdan Bogdanović, a sada se oglasio i Vučević.

"Kada sam vidio šta se desilo, bio sam ljut i razočaran da se to još dešava u našoj zemlji. Pokret koji se dešava je pokazao da smo spremni da budemo odgovorni i da je vrijeme za promjene. Šta je dosta – dosta je. Na ovoj planeti nema mjestu rasizmu. Svi smo ljudi i svi smo isti. Boja kože ne smije da pravi razliku. Odrastao sam u Belgiji sa dva prijatelja, od koji je jedan Afrikanac, a drugi Azijat. Nikada nijesmo gledali boju kože. Nikad nijesam razumio razliku (u boji kože). Veoma sam tužan. Nadam se da će pokret (Što je dosta – dosta je) naučiti mlade i stare, sve, jer su nam potrebne promjene", rekao je Vučević novinaru Foksa Danteu Marčiteliju.

Centar Orlanda je govorio i o nastavku sezone, kojeg će njegova ekipa biti dio, 31. jula u Diznilendu upravo u Orlandu.

"Drago mi je da se NBA vraća, zbog nas i navijača koji će nam nedostajati na tribinama, jer u plej-ofu su uvijek dvorane ispunjene, preko 20.000 gledalaca. Ali, šta je – tu je. Daćemo sve što je do nas. Biće drugačije, jer u julu i avgustu, kada su termini, obično smo na odmoru. Ali, drago mi je što se vraćamo", dodao je Vučević.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније