Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Pobjeda/Arena; Objavio: O.Z. ]

18. 06. 2020. 07:33 >> 07:31

IMAJU PREDNOST DOMAĆEG TERENA

Dubljević: Svako svakog može pobijediti

Valensija našeg Bojana Dubljevića od juče je domaćin završnog turnira španske ACB lige, najjače u Evropi.

Kapiten naše reprezentacije nada se uspjehu njegovog tima i drugoj šampionskoj tituli u istoriji. Ipak, na konferenciji za medije, istakao je da klub čiji je najbolji igrač, nema prednost u odnosu na rivale zbog toga što je domaćin takmičenja.

"Naša prednost kao domaćina je značajno smanjena samim tim što ćemo svi igrati bez prisustva gledalaca u kompleksu ,,Fuente de San Luis“. Turnir je takav, da nije bitno igra li se u Valensiji ili negdje drugo. Biće teško bez navijača", rekao je Dubljević.

Nikšićanin je takođe istakao da njegova ekipa jeste dominantno ,,domaćinska“.

"Nama su navijači zaista poput šestog igrača na terenu. Ono što nam odgovara je činjenica da možda bolje poznajemo konkretne koševe, sam ambijent i uslove u dvorani... Turnir je vrlo specifičan, veliki broj mečeva odigraće se za kratko vrijeme, zaista vjerujem da bilo koji tim može pobijediti na kraju", rekao je Dubljević.

Naš reprezentativac i evroligaška zvijezda istakao je da bilo koji tim može pobijediti u bilo kom meču, ali su blagi favoriti ipak jasni.

"Kao i uvijek, Real Madrid koji je u našoj grupi i Barselona koja je u drugoj imaju malu prednost u odnosu na ostale. To je tipično. Vjerujem da ćemo gledati mečeve u jakom tempu i da će biti zabavno", dodao je Bojan.

Dubljević je kazao da je za igrače poseban motiv to što se završnica igra baš u Valensiji. Crnogorac je dodao da je ekipa ne fizički dobrom nivou i da nema straha za bezbjednost kod bilo koga, jer su svi uvjereni da je organizacija turnira odrađena po najstrožijim protokolima sigurnosti.

Svi timovi smješteni su u hotelskom kompleksu i tu će boraviti do kraja nastupa na turniru, što je Dubljević istakao kao nešto što igračima najteže pada tokom ovog perioda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније