Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

15. 10. 2013. 12:59   >>  13:04 1

"PLAVI" U SOLUNU

Ćapin: Želimo pobjedu na startu Eurokupa

Večeras, na teškom gostovanju PAOK-u u Solunu, košarkaši Budućnost Volija počinju takmičenje u Eurokupu, drugom po kvalitetu klupskom takmičenju Starog kontinenta. Direktan prenos utakmice na RTCG2.

U redovima crnogorskog šampiona svjesni su da ih očekuje težak meč, protiv izuzetno iskusanog tima, predvođenog američkim plejmejkerom Di Džej Kuperom, koji bi trebalo da ove sezone bude glavni igrač Solunjana.

Ljetošnje pojačanje podgoričkog tima Aleksandar Ćapin zna kakav ih rival čeka večeras.

"Sigurno da očekujem izuzetno tešku utakmicu protiv PAOK-a. Gostujemo ekipi koja je neugodan protivnik kada igra pred svojim vatrenim navijačima. Ipak, imamo jasan cilj i veliki motiv da uđemo u utakmicu onako kako treba, nametnemo pravi ritam i da pokušamo da poslije 40 minuta izađemo kao pobjednici. Trijumf na premijeri u Eurokupu bio bi prava stvar", jasan je plejmejker "plavih".

Osim PAOK-a, u grupi F zajedno sa crnogorskim šampionom, nalaze se i ukrajinski predstavnik Himik Južnji i Alba Fehervar iz Mađarske.

"Imamo vrlo tešku grupu i iskreno se nadam da smo sposobni da je prođemo, ako budemo igrali onako kako možemo. Takođe smo svjesni da je put do drugog kruga Eurokupa dug i težak, jer uporedo igramo i Jadransku ligu, koja nam je takođe bitna, ali i veoma naporna", kazao je bivši igrač kragujevačkog Radničkog.

Takmičenje u ABA ligi nije krenulo onako kako su planirali u tabopru Budućnosti. Posebno su oprezni pred gostovanja, jer su u regionalnoj ligi doživjeli dva poraza u gostima, dok su jednu pobjedu upisali u "Morači".

"Motivisani smo da prelomimo i dobijemo utakmicu na strani. Daćemo sve od sebe da se podignemo i uspijemo u tome, pa da iz Soluna krenemo uzlaznom putanjom", optimista je Ćapin.

 

Prvi rival Budućnosti u novoj sezoni Eurokupa počeo je takmičenje u grčkom prvenstvu pobjedom na svom terenu, nad Kolososom, 88:81. Trener Igor Jovović želi da njegovi igrači izvuku pouke iz poraza na gostujućem terenu, jer Grci pružaju odlične partije na domaćem terenu.

"Idemo da igramo, još jednom u gostima, i ponovo na veoma vrućem terenu. PAOK je izuzetno iskusna ekipa, koja nam nije nepoznanica. Posebno dobro igraju kod kuće. Iz poraza od MZT-a, naročito iz loše igre u prvom poluvremenu moramo da izvučemo pouke. Želimo da nametnome svoj stil igre. Ne igramo ni pod kakvim imperativom, početak je Eurokupa, ali želimo pobjedu. U ovom takmičenju, između ostalog, vrlo je bitna i koš razlika u mešusobnim mečevima", rekao je mlkadi strateg.

 


Utakmicu sa nekadašnjim prvakom Grčke, koja počinje u 20 sati, možete pratiti u direktnom prenosu na RTCG2.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније