Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina; Objavila: M.M. ]

19. 07. 2020. 13:59 >> 13:57

ŽUGIĆ

Spreman za seniorsku konkurenciju i ozbiljniju minutažu

Talentovani crnogorski košarkaš Fedor Žugić kazao je da je spreman za seniorsku konkurenciju i da u narednoj sezoni očekuje da ima značajniju minutažu i ulogu u KK Budućnosti Voli.

Zvanično najbolji mladi crnogorski košarkaš kazao je da vjeruje u sebe i da je spreman za nove izazove.

“Daću sve od sebe da se izborim za dres Budućnost Volija. Nijesam prestajao da treniram. Na Žabljaku treniram dva puta dnevno, prije podne u teretani, a poslije podne u sali Sportskog centra sa trenerom Milanom Anđelićem”, rekao je Žugić agenciji MINA.

On je objasnio da je na Žabljaku akcenat prije svega na podizanju nivoa opšte i specifične fizičke pripreme, kao i na usavršavanju osnovnih tehničkih elemenata kako bi spreman dočekao početak priprema sa prvim timom početkom avgusta.

Žugić je kazao da su uslovi za trening na Žabljaku idealni.

“Sala je odlična, dugujem veliku zahvalnost rukovodstvu Sportskog centra i opštine. Žabljak je prava vazdušna banja i ima idealne uslove za pripreme sportista. Pozivam crnogorske sportiste i ekipe da dođu na Žabljak i odrade pripreme”, rekao je Žugić.

 

On smatra da će Budućnost Voli i naredne sezone imati kvalitetan tim i da će igrati važnu ulogu u ABA ligi i Eurokupu.

Žugić je krajem februara 2019. godine, sa 15 godina i 157 dana, postao najmlađi košarkaš koji je zaigrao u Evroligi.

Prve minute u seniorskoj konkurenciji upisao je iste sezone na meču sa Ibrom u Kupu Crne Gore, a kasnije bio i dio tima, koji je osvojio prvi trofej u sezoni.

Sredinom juna prošle godine boravio je u Santa Barbari i trenirao u elitnoj akademiji P3 Performance, pod pokroviteljstvom BDA Sports International.

U poznatoj akademiji nedaleko od Los Anđelesa radio je na fizičkom i individualnom košarkaškom razvoju zajedno sa kandidatima sa draft i NBA igračima koji dolaze tokom ljeta na pripreme.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније