Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

22. 07. 2020. 20:34 >> 20:29

1,375 MILIJARDE

Prodaje se Minesota, Garnet zainteresovan

Vlasnik NBA kluba Minesota Timbervulvs Glen Tejlor prodaje klub, a među zainteresovanim kupcima je i bivši košarkaš Kevin Garnet sa grupom investitora, prenijeli su američki mediji.

Sportiko je prenio da je Tejlor zadužio Rejn grupu da proda franšizu i da već ima nekoliko ponuda. Klub je procijenjen na 1,375 milijardi dolara, prije krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Kako je prenio ESPN, među zainteresovanima su i vlasnici NFL kluba Minesota Vikingsa, kao i manjinski vlasnik Timbervulvsa Mejer Orbah.

Tejlor je prethodne pregovore o prodaji uslovljavao zahtjevom da klub ostane u Minesoti, što bi moglo da ograniči interesovanje kupaca.

"Svima smo jasno rekli da klub mora da ostane u Minesoti", naveo je 79-godišnji milijarder.

Tejlor je kupio franšizu 1994. za manje od 90 miliona dolara, a Sportiko je naveo da on traži najmanje 1,2 milijarde dolara i da bi dogovor mogao da bude postignut za mjesec dana.

Za 25 sezona Minesota je imala procenat pobjeda od 43 odsto, što je treći najlošiji skor u ligi, a ispred je samo Netsa i Grizlisa. U posljednjih 16 sezona Minesota je samo jednom igrala plej-of.

Legendarni košarkaš Minesote Kevin Garnet potvrdio je putem društvenih mreža da je jedan od kandidata za kupovinu.

"Moja strast da Minesota bude šampionski tim je dobro poznata, ali imam i dublju naklonost prema gradu Mineapolisu. Ponovo želim da vidim Mineapolis kao raznovrsnu zajednicu punu ljubavi, za koju znam da jeste. Niko ne voli grad više od mene i Glena Tejlora i radujem se pokušaju da sarađujem sa njim kako bih ostvario svoj san", naveo je Garnet.

Garnet je u decembru 2017. rekao da bi želio da bude suvlasnik kluba, za koji je igrao od 1995. do 2007, kao i u sezonama 2014/2015 i 2015/2016, ali samo ako Tejlor proda svoj udeo, pošto tada nijesu bili u dobrim odnosima.

Garnet je 15 puta igrao na ol star meču, od čega 10 puta kao igrač Minesote. Najkorisniji igrač (MVP) bio je u sezoni 2003/2004. Tokom 14 sezona u Minesoti u prosjeku je postizao 19,8 poena po utakmici, 11 skokova i 4,3 asistencije.

On je igrao i za Boston Seltikse, sa kojima je osvojio titulu 2008. godine, a nastupao je i za Bruklin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније