Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

05. 08. 2020. 10:15 >> 10:18

PORTLAND SAVLADAO HJUSTON

Nurkićevih 19 skokova, Dončić tripl-dablom srušio Kingse

Portland Trejlblejzersi su rezultatom 110:102 pobijedili Hjuston Roketse.

Ponovo je Portland odigrao neizvjesnu utakmicu i slavio, a ovoga puta su teret iznijeli Dejmijan Lilard i Karmelo Entoni.

Lilard je gotovo čitavo vrijeme bio predvodnik Blejzersa, a Karmelo je bio taj koji je pri rezultatu 104:102 pogodio važnu trojku, a potom i važno slobodno bacanje za konačnih 110:102.

Sve vrijeme je utakmica bila neizvjesna i napeta, a zanimljivo, sve je počelo i završilo se poenima Karmela Entonija, pošto je osim posljednjeg bacanja pogodio i prve poene, a to je bio šut za tri poena.

Hjuston je uspijevao da odgovori, pogađao iz maltene svih pozicija, ali je nekako uvijek "gledao u leđa" Portlandu, koji je konstantno kontrolisao skok, a na kraju utakmice je Jusuf Nurkić imao čak 19 uhvaćenih skokova.

Bilo je napetu u finišu susreta, Harden je uspijevao da održi tih pola koša zaostatka za Portlandom, ali su ih Karmelo Entoni i Dejm Lilard uspješno zadržali iza sebe i sada su na samo jednu pobjedu od Memfisa i plasmana u plej-of.

Lilard je imao 21 poen i bio je najefikasniji, a uz to je imao 9 skokova i 8 asistencija. Si Džej Mekalum je ubacio poen manje, Nurkić je postigao 18 uz 19 skokova, a Karmelo Entoni je imao 15 poena i 11 skokova.

Na drugoj strani je Džejms Harden ubacio 23 poena, Grin poen manje, Haus je imao 17, a Rasel Vestbruk 15 postignutih poena.

Košarkaši Dalasa pobijedili su večeras Sakramento poslije produžetka sa 114:110 u NBA ligi.

Dalas je predvodio Luka Dončić sa 34 poena, 20 skokova i 12 asistencija.

Kristaps Porzingis ga je pratio sa 22 poena, koliko je imao o Hardavej, odličan je bio i Dorijan Fini Smit sa 16 poena i 16 skokova. Srpski košarkaš iz Dalasa Boban Marjanović dao je poen i imao asistenciju i dva skoka za sedam minuta u igri.

Kod poraženog tima razočarao je Bogdan Bogdanović, koji je utakmicu završio sa samo tri poena, uz čak 14 promašaja. Bogdanović je trojku dao tri sekunde prije kraja produžetka.

Njegov sunarodnik i saigrač iz Sakramenta Nemanja Bjelica dao je 12 poena i imao 13 skokova.

Bruklin je prethodno rezultatom 119:116 pobijedio Milvoki.

Najbolji pojedinac u Bruklinu, kao i u prošloj utakmici, bio je nekadašnji košarkaš Mege Timoti Luvavu, koji je postigao 26 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније