Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

19. 10. 2013. 14:49 >> 14:49
1

CIBONA U "MORAČI"

Porazi na strani nametnuli imperativ pobjede

Košarkaši Budućnost Volija igraće danas u Podgorici protiv zagrebačke Cibone utakmicu četvrtog kola ABA lige.

Budućnost je u prva tri kola ostvarila pobjedu i dva poraza. Cibona je ove sezone počela ABA ligu sa velikom ambicijom, ali i neočekivanim porazom od Radničkog u prvom kolu, u Zagrebu. Uslijedio je ubjedljiv trijumf u Ljubljani, i pobjeda kod kuće nad Solnokom. Zagrepčani su, kao i Podgoričani, porazom startovali u Eurokupu.

Prošle sezone obje ekipe u međusobnim duelima ostvarile su pobjede u gostima.

Cibona je u Podgorici slavila 64:60, dok je Budućnost u Zagrebu bila uspješnija 73:60.

Trener Budućnosti Igor Jovović pred večerašnji meč svjestan je da nakon dva poraza na strani, moraju da nastave s pobjedama na domaćem terenu.


"Igramo protiv Cibone, koja je ozbiljan tim. Pojačala se u prelaznom roku, ima kvalitetne Amerikance, Blesingejma, Strouberija i Dženingsa, uz okosnicu tima iz prethodne sezone - Kus, Rozić, Žižić i Darka Planinića, koji je došao iz Makabija. Veoma ozbiljan sastav, koji iz meča u meč igra sve bolje. Moramo, prije svega, da zaustavimo njihov indivindualni kvalitet. Opasni su u kontranapadu, moramo da dobro trčimo, da ih pratimo, jer daju dosta lakih poena. To je put kojim treba da idemo. Svjesni smo da je meč od velikog značaja. Dva vezana neuspjeha na strani nas dovode u situaciju da pred domaćom publikom odigramo maksimalno i sa velikim imperativom i da pobijedimo. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju i pruže nam podršku, jer su nam neophodni u ovom meču", rekao je Jovović juče na konferenciji za medije.



Plejmejker "plavih" Vladimir Mihailović pozvao je navijače da dođu u "Moraču" da h podrže, jer, kako kaže, pred njima je težak meč.

"U goste nam dolazi Cibona, tim sa dosta kvalitetnih pojedinaca. Igraju izuzetno dobro, podižu se iz meča u meč. Iako igrao pred svojim navijačima, ne očekuje nas nimalo lak zadatak. Pozvao bih navijače da dođu i pomognu nam da dođemo do pobjede i razbijemo maler, tako da kažem, koji nam se desio u posljednjim utakmicama",poručio je Mihailović.

Početak duela u dvorani Morača zakazan je za 17 sati.

Istorijske paralele

Tradicija utakmica sa bivšim prvakom Evrope traje 33 godine. Budućnost je debitovala u prvoj jugoslovenskoj ligi upravo sa Cibonom, u Zagrebu, 27.oktobra 1980.godine. Od tada, 40 duela, i 13 pobjeda Plavih.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније