Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

19. 10. 2013. 18:46 >> 18:48
2

ABA LIGA

Budućnost bolja od Cibone

Budućnost i Cibona su odigrali dinamičan meč, a na kraju je slavio naš šampion, koji je vodio većim dijelom meča i na kraju odbio sve nalete odličnih gostiju - 79:72. "Plavi" sada imaju polovičan učinak u ABA ligi, dvije pobjede i dva poraza.

Budućnost je dobro otvorila meč i povela sa 5:0. Seriju domaćih prekinuo je Žižić.

Isti igrač je sa linije bacanja smanjio na 9:7. Budućnost se, međutim, preko Alekse Popovića brzo odvojila na 13:7. Zatim je viđena igra koš za koš, da bi Akindele zakucavanjem 20 sekundi prije kraja prve dionice donio najveću prednost “plavima“ 19:11 i sa tim rezultatom se otišlo na odmor od dva minuta.

Budućnost je na startu druge dionice došla do plus 10 (23:13), ali je uzvratio Šarić sa šest vezanih poena (košem uz faul, pa trojkom). Potom je i Strouberi pogodio uz faul i velika razlika se istopila. Trojkom Dženinksa Cibona je prvi put povela 25:24.

Rafal gostiju se nastavio, pa su Dženings i Struberi šutevima iza linije 6,75 donijeli osam poena prednosti Zagrebčanima 37:29. Međutim, puleni Igora Jovovića su se trgli nakon tajm-auta i poluvrijeme završili serijom 8:0, pa je rezultat nakon 20 minuta bio neriješen -37:37.

Budućnost je bolje otvorila i nastavak meča i preko Kolmena, Vitkovca i Mihailovića povela 45:39. Ipak, Cibosi prave 8:3 i poenima Šarića i Planinića prilaze na 48:47. Sa dvije vezane trojka Šehovića u finišu ovog dijela domaći su došli do solidnih 61:53. Na kraju treće dionice bilo je 61:55.

Podgoričani su sa dvije trojke Marka Popovića na početku posljednje dionice poveli 67:55, ali je Cibona mini-serijom 7:0 ostala u igri. Ćapin je potom trojkom donio plus 9 – 72:63.

Gosti su učinili sve da stignu prednost, ali je naš šampion u penal završnici sačuvao pobjedu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније