Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavila: J.B.Č. [ Mina ]

12. 08. 2020. 11:55 >> 11:57
5

BOKAN

Budžet KK "Budućnost" manji, ambicije iste

Budžet Budućnost Volija za narednu sezonu biće manji za 25 odsto, ali će ambisije ostati visoke u ABA ligi i Eurokupu, kazao je predsjednik podgoričkog košarkaškog kluba Dragan Bokan.

On je najavio mogućnost ABA liga na početku bude organizovana po turnirskom principu - sa većim brojem kola odigranim u jednom gradu.

“Mislim da će jedan dio od starta, na primjer prvih šest kola, biti odigran turnirski. Laktaši su se već prijavili, da to organizuju. Mi smo se prijavili da možda budemo domaćini drugog turnira, da probamo da prvi krug ligaškog dijela sezone odigramo na taj način. To je naravno sve nezvanično, na nivou komunikacije između klubova”, rekao je Bokan na konferenciji za novinare.

On je kazao da ga brine jako loša komunikacija između klubova, navodeći da ješ nije preregistrovana liga.

„Postajemo taoci sukoba Crvene zvezde i Partizana, koji datira još od prošle sezone. Zaista, vidim da nema neke veće komunikacije među klubovima, po prvi put. Nijesmo u stanju da preregistrujemo ABA ligu, da otvorimo vrata sponzorima i partnerima, koji će obezbijediti stabilno funkcionisanja i u ABA i u ABA 2. Apelujem na sve klubove i predsjednike klubova, sve one koji pomažu svaki klub u regionu, da učine sve, da reorganizujemo ligu i da krenemo čvrsto dalje“, rekao je Bokan.

On je kazao da je podgorički klub morao da smanji budžet ove sezone, ali da će i ove sezone imati jako dobar tim, koji može pobjeđivati i evroligaše.

„Spremni smo za Eurokup, koji će biti jak i gdje ćemo, nadam se, igrati veću ulogu. Cilj nam je da prođemo i prvu i drugu grupu. Kao klub obezbijedili smo novac da tokom sezone reagujemo. Osnovna stvar je, da li će ABA krenuti u predviđenom roku“, rekao je Bokan.

On je kazao da je plan i cil da Budućnost ponovo bude na nivou četiri tima u ABA ligi.

„Sa te pozicije, kao i uvijek, čekamo šansu, da iznenadimo klubove sa većim budžetima od našeg. Nadamo se da će se završnica sezone 2020-21 igrati pred publikom, da ćemo se do tada vratiti u normalu. Bitno je da imamo stabilnu finansijsku situaciju, obezbijedili smo novac za prvu polusezonu. Vidjećemo kako će se razvijati situacija sa pandemijom. Niko na svijetu ne postoji ko može sa sigurnošću da kaže u ovoj situaciji, kako će se odvijati bilo koje takmičenje“, reko je Bokan.

Prema njegovim riječima, Budućnost Voli je jako stabilan klub, koji ne duguje ni cent igračima.

„Ispoštovane su sve obaveze iz prethodne sezone. Žao nam je što smo zbog korona virusa zaokružili ugovore sa igračima na 80 procenata. Svi u timu i svi oni oko tima su testirani na korona virus, svi su negativni. Napravili smo pravilnik ponašanja tokom pandemije korona virusa, kako će klub i tim funkcionisati. Biće izolovani, imaće precizno kretanje i njih i porodica, da bi održali klub tokom sezone“, rekao je Bokan.

Trener Petar Mijović kazao je da ekipa u čudnim okolnostima počinje sa pripremama.

„Pokušaćemo da se spremimo za izazovnu sezonu, sa dosta imperativa. Nadam se da će biti uspješna, da potvrdimo kvalitet, da potvrdimo dobar plasman iz prethodne sezone. I da potvrdimo ono što je činjenica, da nam je organizaciono i u svim segmentima mjesto u vrhu ABA lige“, rekao je Mijović.

On je najavio da Budućnost počinje sa treninzima u dvorani Verde i da vjerujem da će brzo biti kompletni.

"Već od četvrtka nam stižu Edžim i Von. Apić je tu od prvog dana. Poseban kvalitet vidim u domaćim igračima, koji su produžili ugovore. Igračima sam kazao na sastanu da već imamo nesumnjiv kvalitet. Siguran sam da ćemo među domaćim igračima imati možda i najbolje pojačanje. Očekujem među igračima koji imaju ozbiljne kvalitete, da budu nosioci ovog projekta u narednim sezonama“, rekao je Mijović.

Govoreći o planovima tokom priprema, Mijović je kazao da je je bilo planirano da poslije uvodnog dijela u Podgorici otputuju u Sloveniju i igraju protiv Himkija, Pariza, Virtusa, Heliosa.

„Zbog cijele situacije to nije opcija. Biće problem organizacija jakih mečeva, ali manjak kvalitetnih mečeva na pripremama ne može biti alibi za bilo šta. Svi u regionu smo u istom problemu“, kazao je Mijović.

Prema njegovim riječima, bez obzira na budžete Partizan, Cedevita Olimpija i Zvezda prave jake timove.

„Naš budžet je nešto manji, ali mi imamo obavezu da napanemo pobjedu u svim mečevima. Da maksimalno posvećenim radom dovedemo sebe u situaciju da pobjeđujemo do kraja. Uz primarni cilj plasmana među četiri, i da se pokušamo boriti za titulu. Sa pristupom da pokušamo da dođemo do trijumfa u svakom narednom meču, možemo doći do ostvarenja dugoročnih ciljeva. Moram naglasiti da su momci došli u izuzetnom stanju na početak priprema. Svi su nakon 5. jula bili u ozbiljnom trenažnom procesu individualno“, rekao je Mijović.

Kapiten Suad Šehović kazao je da su svi igrači u dobrom stanju dočekali početak priprema.

„Veliko zadovoljstvo je to što smo vidjeli na prva dva treninga, da su svi došli sa mnogo entuzijazma, sa željom i voljom za zajednički rad. Svi jedva čekamo utakmice. Ljeto smo iskoristili na pravi način, nije bilo previše odmora. Vjerujem da ćemo ovaj period pre nama odraditi u najboljem redu. Nadamo se da će sve proći bez povreda, da će se sve posložiti za tim do početka sezone, a da će se pojačanja uklopiti. Biće neobičan početak sezone bez publike, biće sve specifično, ali vjerujem da ćemo biti spremni“, kazao je Šehović.

On smatra da će prednost Budućnosti biti što se 80 procenata ekipe dobro poznaje i da je kostur tima sačuvan.

„Faliće pripremnih utakmica, sigurno nije isto trenirati i igrati utakmice, nadamo se makar kvalitetnim testovima kada su domaći rivali u pitanju“, rekao je Šehović.

Prema riječima plejmejkera Nikole Ivanovića, igrači će nakon nekoliko mjeseci bez košarke i igranja, sa velikim entuzijazmom i pozitivnom energijom početi pripreme.

„To ćemo ispratiti sa velikom koncentracijom i odgovornošću. Ne možemo reći da krećemo od nule, radili smo prošle godine duže od pola godine sa trenerom Mijovićem, osnovne principe i informacije jasno znamo. Tu je veliki broj igrača koji znaju da igraju zajedno, to je naša prednost. Ključno je prije svega kako sve to izgleda na terenu. Radio sam naporno cijelo ljeto, uz sitne probleme", rekao je Ivanović.

On je kazao da je optimista za narednu sezonu, timski i pojedinačno.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније