Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Pobjeda ]

24. 08. 2020. 12:28 >> 12:30

PAJOVIĆ

"Podrška u 'Morači' nam je izuzetno bitna"

Mi smo ponosni na to da smo stvorili vezu sa navijačima, da nam budu "šesti igrač". Podrška u "Morači" nam je izuzetno bitna, navijači su znali da nam pomognu da preokrenemo rezultat, rekao je sportski direktor Budućnost Volija Gavrilo Pajović.

Bila je to ’91-92 godina prošlog vijeka. Košarkaška ekspedicija Budućnosti na pripremama na Žabljaku. Tada, Njegovođe kao sportski centar Žabljaka. Košarkaši smješteni u motelu, trenirali u maloj sali škole. 

Među najmlađima u redovima tadašnje Budućnosti bio je Gavrilo Gašo Pajović. Poslije skoto tri decenije, Pajović je, sada kao sportski direktor, ponovo na pripremama na Žabljaku.

Pajović je bio od 1985. u Budućnosti. Sa četiri "preskoka". Sezona u Bosni, sezona u Partizanu, sezona u Igokei i pola sezone u Primorki iz Bara. Igrač, a od sezone 2004/2005. sportski direktor.

Obeštećenje koje tada Budućnost dobila sa prelazak Pajovića u sarajevsku Bosnu bilo je jedno od najvećeih u tadašnjoj JU košarci. Tada krhki vlasnik košarkaške pameti i znanja, kasnije je sve opravdao.

Genetika sportske porodice ga je bukvalno vezala za košarku i Budućnost i kada je završio igračku karijeru. Prije 15 godina se u kafani "Oaza" , Barama Kraljskim, desila i istorijska odluka – dva plejmejkera Budućnosti su i istom trenutku okačili patike o klin, završili igračku karijeru i postali; Dejan Radonjić šef stručnog štaba Budućnosti, a Gavrilo Pajović, sportski direktor. Petanest sezona je nanizao Gašo kao sportski direktor, zapamtio evroligaške uzdahe i domete. Sada kreće u jednu specifičnu sezonu sa opterećenjem korone…

"Sve je sada komplikovanije. Igrači su tokom pauze imali program rada od kondicionog trenera Nikole Musića. Radili su u svojim stanovima i kućama koliko su mogli. Kada su dozvoljeni treninzi, baš su posvećeno radili. Kod svakog domaćeg igrača se vidi napredak. To je osnova koju če nadgraditi pojačanja Von, Eldžim i Apić, a tražimo 'peticu' spremnu da bude i 'četvorka'. Mislim da ćemo imati solidnu ekipu za ABA ligu i Evrokup", smatra Pajović.

Sportski direktor Budućnost Volija ističe da se ne može pobjeći od neizvjesnosti dešavanja sporta koju je donijela pandemija korone. Trenira se maksimalno, sve je organizovano kao da su nornalne okolnosti ali se neizvjesnost ne može preskočiti.

"Mi smo prethodnim godinama, u posljednjoj nedjelji avgusta već znali datume pripremnih utakmica, turnira, raspored i termine i mjesto odigravanja utakmica u ABA ligi i Evrokupu. Sada su odloženi svi pripremni turniri osim 'Memorijala Mirza Delibašić' koji 4. i 5. septembra igramo u Sarajevu sa Partizanom, Igokeom i Bulonjem. Opterećuje nas i način kako će početi ABA liga. Budućnost Voli je klub i tim ćiji učinak dosta zavisi od navijača. Mi smo ponosni na to da smo stvorili vezu sa navijačima, da nam budu 'šesti igrač'. Podrška u 'Morači' nam je izuzetno bitna, navijači su znali da nam pomognu da preokrenemo rezultat. Varijanta da se prvih šest kola igra u istom gradu, nas ostavlja bez navijača. Naravno, mi ćemo se prilagoditi ali definitivno pripadamo ekipama u ABA ligi koje imaju navijače i kojima trebaju navijači", istakao je Pajović.

Proteklo košarkaško ljeto je obilježio i jedan košgeterski rekord. Feđa Pajović, 20-godišnji plejmejker Studentskog centra, sin Gaša Pajovića i srebrni evropski kadet, je nakon završenog treninga uzeo loptu ruku, namjestio se na liniji 6,75, zamolio kolegu da vraće loptu i pogodio – 70 "trojki" zaredom. Bez promašaja….

"Drago mi je što se tih dana osjećao izuzetno zadovoljno i ispunjeno. Uradio je nešto što ja nijesam mogao. Vrijedan je, radan, ponosan sam kako je vaspitan i posvećem košarci. Ima podršku od mene, ali mu je do sada otežavajuća okolnost bila što je moj sin. Pokušaću da mu olakšam situaciju, jer vidim i osjećam da ima opterećenje. U dosadašnjoj karijeri mu ništa nije dodato zbog toga što je moj sin. Dio je talentovane generacije igrača rođenih 2000, 2001. i 2002. godine i vjerujem da će izboriti za pravu šansu", zaključio je Pajović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније