Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta, objavila B.B. ]

09. 09. 2020. 09:28   >>  09:28

NBA LIGA

Majami u finalu istoka, Lejkersi poveli protiv Hjustona

Košarkaši Majamija plasirali su se u finale Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas u petoj utakmici polufinala pobijedili Milvoki sa 103:94.

Majami je sa 4:1 završio polufinalnu seriju protiv najbolje ekipe regularnog dijela NBA lige.

Ekipu su do pobjede predvodili Džimi Batler sa 17 poena, 10 skokova i šest asistencija i Goran Dragić sa 17 poena i četiri skoka. Dobru partiju prikazali su i Dže Krauder sa 16 poena uz šest skokova, Tajler Hirou sa 14 poena, osam skokova i šest asistencija, kao i Bem Adebajo sa 13 poena i šest skokova.

Majami se plasirao u finale Istoka prvi put od 2014. godine, a igraće protiv boljeg iz duela Bostona i aktuelnog šampiona Toronta, u kome Seltiksi vode sa 3:2.

U ekipi Milvokija nije bilo najboljeg igrača Janisa Adetokunba zbog problema sa desnim skočnim zglobom. Najefikasniji među Baksima bili su Kris Midlton sa 23 poena, sedam skokova i šest asistencija, Donte Divinćenco sa 17 poena i Bruk Lopez sa 15 poena i 14 skokova. Vesli Metjuz i Marvin Vilijams dodali su po 11 poena.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa poveli su protiv Hjustona sa 2:1 u polufinalu Zapada, pošto su pobijedili sa 112:102.

Lebron Džejms bio je najbolji u pobjedničkom timu sa 36 poena, sedam skokova, pet asistencija i četiri blokade. To je njegova rekordna 162. pobeda u plej-ofu, čime je pretekao bivšeg igrača Lejkersa Dereka Fišera, koji je imao 161 trijumf.

Entoni Dejvis u pobjedi je učestvovao sa 26 poena, 15 skokova i šest asistencija, Redžon Rondo sa 21 poenom i devet asistencija, a Kajl Kuzma sa 14 poena.

Lejkersi su početkom posljednje dionice prelomili utakmicu serijom 10:0, tokom koje je Rondo postigao osam uzastopnih poena. Kod preostala dva poena Rondo je bio asistent Džejmsu.

U ekipi iz Hjustona Džejms Harden postigao je 33 poena, uz devet skokova i devet asistencija, a Rasel Vestbruk utakmicu je završio sa 30 poena, osam skokova, šest asistencija i dvije ukradene lopte. Džef Grin dodao je 16 poena, a Erik Grin i Robert Kovington po 10. Kovington je u četvrtoj četvrtini morao u svlačionicu, posle sudara sa Dejvisom.

Naredna četvrta utakmica igra se u noći između četvrtka i petka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније