Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

11. 09. 2020. 17:22 >> 17:22
1

BEZ DOGOVORA KLUBOVA

ABA liga i dalje u blokadi

Sastanak ABA lige nije donio pomak - Partizan je ostao pri stavu da se sukob interesa rješava pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani, FMP i Crvena zvezda nijesu pristali na to, pa je regionalno takmičenje i dalje u blokadi, prenijeli su danas beogradski mediji.

"KK Partizan je prihvatio predlog sportskog direktora ABA lige Vojinovića da pristane na prenos udjela vlasništva na FMP, da se istovremeno ide na restruktuiranje lige u DOO, ali uz jedini uslov da se kao nadležan sud za sporove u novi društveni ugovor doda CAS u Lozani", napisao je na tviteru predsjednik Partizana Ostoja Mijailović.

Kako je prenio portal Mondo, Partizan nije pristao da tuži Zvezdu i FMP nadležnom Privrednom sudu u Zagrebu i poslije iscrpljivanja te dvije opcije nije postignut dogovor ni oko jednog predloga koji bi "otkočio" takmičenje nekoliko nedjelja uoči starta sezone.

Nekoliko klubova, na čelu sa predsjednikom Budućnosti Draganom Bokanom, iznijelo je ideju da formira "novu" ABA ligu, odnosno novo pravno lice koje bi rukovodilo ligom. Tu ideju je podržalo više klubova, među kojima su Cedevita Olimpija, Igokea, Cibona, Mornar, Zadar, piše Mondo.

Kako se navodi, u situaciji u kojoj nema rješenja ovog spora, tim putem bi mogla da se formira nova firma koja bi pravno pokrenula ABA ligu iz početka, što se već dogodilo 2015, kada je nastala postojeća ABA liga j.t.d.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније