Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Izvor: Pobjeda

17. 09. 2020. 11:21   >>  11:22 1

GLEDAĆEMO CRNOGORSKI DERBI

Mornar u Eurokupu, u grupi sa Budućnošću

Mornar će igrati u Eurokupu, naš ABA ligaš dobio je podršku Evrolige da nastupi u drugom po jačini evropskom takmičenju.

Ovo je sjajna vijest za crnogorsku košarku - Barani će zamijeniti Makabi Rišon u grupi B, u kojoj je Budućnost Voli. Tako ćemo imati prvi crnogorski derbi na evropskoj košarkaškoj sceni, piše Pobjeda.

U grupi B su takođe i Bulonj Metropolitan iz Francuske, italijanska Breša, njemački Ulm i španska Unikaha.

Crna Gora će se radovati drugom predstavniku u Evrokupu u sezoni pred nama, Mornar je izabran da popuni mjesto Makabi Rišona iz Izraela, koji je prinuđen da odustane od takmičenja. Rišon je odustao iz logističkih i finansijskih razloga, u komplikovanoj situaciji pandemije korona virusa.

Kao crnogorski šampion 2018. godine, Mornar je debitovao u Evrokupu u sezoni 2018-19. U posljednje tri od četiri sezone bio je vicešampion Crne Gore i igrao je finala Kupa Crne Gore u četiri od pet posljednjih sezona.

U timu igraju bivši šampion Evrokupa Milko Bjelica, kao i evroligaški veterani Džejkob Pulen i Keni Gebrijel - stoji u saopštenju Evrokupa.

Mornar je još u junu pokušao da dođe do nastupa u Evrokupu, ali tada nije dobio podršku takmičenja. Potom se prijavio za FIBA Evropa kup, od kojeg će sada odustati.

U utorak veče klub se oglasio saopštenjem i istakao da želi da izgladi sve odnose sa čelnicima Evrokupa i Evrolige, te javno istakao ambiciju da učestvuje u takmičenju.

Barani su trenutno na turneji u Srbiji, nanizali su tri pripremne pobjede (FMP, Mega, Partizan). U petak će u Čačku nastupiti u novom pripremnom meču protiv Borca, novog ABA ligaša.

Nastup Mornara u grupi B Evrokupa je odlična vijest i za Budućnost Voli - koja je sada rasterećena od dugog putovanja za Izrael tokom jeseni. Oba crnogorska kluba imaće šansu za uspješnu evropsku sezonu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније