Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

24. 09. 2020. 08:40   >>  08:38

PROTIV BOSTONA

Majami na korak od velikog finala NBA lige

Košarkaši Majamija poveli su 3:1 protiv Bostona u finalu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobedili sa 112:109.

 

Majami je predvodio Tajler Hiro klupskim rekordom u plej-ofu za "rukija" od 37 poena, a imao je i šest skokova i tri asistencije. Iz igre je šutirao 14/21,  ubacio je pet "trojki" iz 10 pokušaja i postao tek drugi 20-godišnjak koji je u plej-of utakmici NBA lige postigao najmanje 37 poena. 

Prije njega to je uspjelo Medžiku Džonsonu, koji je postigao 42 poena u šestoj utakmici NBA finala 1980. godine igrajući za Los Anđeles Lejkerse protiv Filadelfije.

"Dobro se osjećam zbog toga. Čeka nas još posla, vodimo sa 3:1", rekao je Hiro.

Džimi Batler pobjedi je doprinio sa 24 poena i devet skokova, Goran Dragić sa 22 poena, pet skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte, a Bem Adebajo sa 20 poena i 12 skokova.

U ekipi iz Bostona najefikasniji je bio Džejson Tejtum sa 28 poena, koje je postigao u drugom poluvremenu. On je imao i devet skokova, četiri asistencije i tri blokade. Džejlen Braun utakmicu je završio sa 21 poenom i devet skokova, Kemba Voker sa 20 poena, a Gordon Hejvord sa 14 poena i sedam skokova.

Boston je u poslednjoj četvrtini uspio da nadoknadi dvocifreni zaostatak, a 16 sekundi pre kraja "trojkom" Brauna prišao je na 104:107. Hiro je 2,1 sekundu prije kraja ubacio dva slobodna bacanja i obezbijedio pobjedu.

"Nisam postigao nijedan poen u prvom poluvremenu. To je neprihvatljivo. Znam da moram da igram bolje", rekao je Tejtum.

Majami je 12. put poveo sa 3:1 u seriji plej-ofa koja se igra na sedam utakmica i svaki put je prošao dalje.

Ekipi je potrebna još jedna pobjeda za plasman u veliko finale, a peta utakmica na programu je između petka i subote.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније