Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

29. 09. 2020. 21:03   >>  21:52 3

SAVLADALI BREŠU

"Plavi" pobjedom startovali u Eurokupu

Košarkaši Budućnost Volija ostvarili su pobjedu na startu nove sezone Eurokupa.

U utakmici koja je bila egal prve tri četvrtine, gosti iz Italije su bolje otvorili meč na samom početku.

Visokim presingom, te nešto bržim tempom, košarkaši Breše su zadavali probleme "plavima" pa su na kraju prve četvrtine imali prednost od 23:19. U tom periodu Melvin Edžim je održavao priključak za "plavo-bijele".

U dugoj četvrtini, stvari se mijenjaju ulaskom Vilija Rida. Iako je odradio tek par treninga sa prvim timom, američki centar je pokazao da je sa razlogom izabran od strane navijača u ABA ligi za potencijalno najveće pojačanje na poziciji centra.

Rid je u tom periodu uspio da postigne 8 poena, uhvati 5 skokova i pokaže veliku požrtvovanost na terenu. Budućnost je uhvatila priključak i na poluvrijeme je tim iz Lombardije imao samo poen prednosti.

U drugom poluvremenu košarkaši Budućnosti su pokazali da su počeli da kapitalizuju nadmoć u skoku. U ovom periodu definitivno se istakao Nikola Ivanović.

Prvo je odlično razigravao saigrače, sa 4 asistencije u prvom djelu treće četvrtine, a onda je pookazao svoje šuterske sposobnosti početkom posljednje četvrtine gdje je vezao 8 poena.

Odličnom timskom odbranom, raspoloženim šutem spolja (do početka posljednje četvrtine samo 2 od 11 za 3 poena), "plavi" su meč uspješno priveli kraju.

Tim Petra Mijovića je pokazao ogromnu borbenost, srčanost i timsku igru, koja ih je krasila i u pripremnom periodu. Raduje posebno podatak da su "plavi" imali 37 skokova, čak 15 više od protivnika.

Nikola Ivanović je meč završio sa 24 poena i 5 asistencija, Džastin Kobs je dao 16 koliko je imao i Melvin Edžim (uz 9 skokova). Vili Rid je utakmicu završio sa 13 poena (5 od 5 iz igre) uz 6 skokova i 2 blokade.

Crnogorski šampion već u subotu čeka prva utakmica ABA lige, kada će ugostiti novog abaligaša, ekipu Splita.

U Grupi D, italijanski Trento je u gostima savladao turski Bursaspor 93:86 (19:29, 21:20, 27:16, 26:21). U redovima Trenta, Džejkori Vilijams je ubacio 19 poena, dok je kod Bursaspora najefikasniji bio Daniel Hamilton sa, takodje, 19 poena.

U narednom kolu Trento će ugostiti grčki Promiteas, dok će Bursaspor gostovati Cedevita Olimpiji.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније