Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

29. 09. 2020. 22:14 >> 22:19

PRELOMIO UTAKMICU

Mijović: Dobar meč Ivanovića nije iznenađenje

Nakon pobjede nad Brešom u prvom kolu grupne faze Eurokupa, trener Budućnost Volija Petar Mijović istakao je partije Nikole Ivanovića i Vilija Rida.

"Težak meč, očekivali smo takav, naročito zbog toga što smo bili bez dovoljno pripremnih mečeva i bez navijača. Na kraju, pobjeda što je i najbitnije. Utakmica je bila mnogo teža nego što rezultat pokazuje, ovih 12 razlike ne oslikavaju dešavanja na terenu i to moram istaći. Breša ima u sastavu igrače koji znaju da igraju izutetnu košarku, vrlo su talentovani, imaju veliko iskustvo. Krajem treće, početkom četvrte dionice prepoznali smo momenat, vezali nekoliko jako dobrih odbrana, na kraju prelomili jako tešku utakmicu", kazao je Mijović nakon meča, prenosi Pobjeda.

Nikola Ivanović, koji je u prvom poluvremenu dao dva poena, razigrao se u trećoj, a onda preuzeo lidersku ulogu u četvrtoj četvrtini. Sa osam vezanih poena povukao je “plave” do vođstva 75:67, što je bio početak kraja za goste.

Mijović je naveo da je prošle sezone mnogo puta snažno vjerovao u Ivanovića kada mu nije išlo.

"Jedan od najvažnijih šrafova, pogotovo u spoljnoj igri. Došao je izuzetno spreman na pripreme, ovako dobar njegov meč za mene nije iznenađenje. Zadovoljan sam i srećan što je ponovo jedan od naših najvažnijih činilaca. Sada ovo treba da se pretvori u kontinuitetu", kazao je Mijović.

Odličan utisak ostavio je Vili Rid koji je nedavno pojačao redove crnogorskog šampiona.

"Pribojavao sam se uvođenja Rida u igru, stigao je prije pet ili šest dana. Iz dva puna treninga nikad ne znate šta možete da očekujete. Energetski je reagovao izuzetno, na kraju i poenterski. Vjerujem da smo sa njim dobili ono što smo i tražili. Važna rola", kazao je Mijović.

Vinćenco Espozito, trener Breše, istakao je deficit u skoku u odnosu na Mijovićevu ekipu.

"Prva utakmica je uvijek bitna da se pobijedi, da se zasluži samopouzdanje. Mi smo igrali dobro 20-25 minuta, što nije dovoljno za mečeve protivnike koji su ovako dobri. Ono što je jasno je da smo imali skoro 20 skokova manje od Budućnost Volija, to je razočaravajuće za našu odbranu. Probali smo da igramo čvrsto, da dobijemo ekstra posjed, a to je na kraju dobio rival. Tih osam, deset poena koje smo primili nakon ofanzivnog skoka Budućnosti su bili ključni", rekao je Espozito.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније