Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

07. 10. 2020. 07:16   >>  07:16

SPEKTAKL

Lejkersi poslije drame slomili hrabri Majami

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa su rezultatom 102:96 pobijedili Majami Hit u četvrtom meču NBA finala.

Los Anđeles Lejkersi su u dramatičnoj završnici zahvaljujući sjajnom Entoniju Dejvisu i Kentavijusu Koldvel Poupu uspjeli da "slome" Majami.

Oni sada imaju prednost od 3-1 u seriji, a ekipe Lebrona Džejmsa ne gube u takvim situacijama.

Pravu ratničku utakmicu su nam pružili košarkaši Lejkersa i Hita i to se vidjelo već od samog starta utakmice, koja je u prvih pet minuta bila potpuno izjednačena i bilo je 10:10.

Kentavijus Koldvel Poup je postigao 8 od 10 poena Lejkersa, a zanimljivo je da Lebron Džejms u ovom dijelu meča nije uputio nijedan šut ka košu Majamija, da bi njegovi prvi poeni bili „brutalno“ zakucavanje u kontri.

Majami je imao prednost, ali su Lejkersi na krilima ovog zakucavanja uspjeli da dođu do preokreta i poveli sa 21:18. Džimi Batler se još jednom priključio kada je bilo potrebno i postigao 11 poena u prvom kvartalu, koji je završen sa 25:20 u korist tima iz Los Anđelesa.

Batler u narednoj četvrtini nije imao nijedan koš iz igre, postigao je dva poena sa penala, a sve češće smo mogli da vidimo 1-3-1 zonsku odbranu na obje strane i što je još interesantnije, obje ekipe su to rješavale na sličan način – ulaznim pasom na „lakat“ odakle se čeka udvajanje i bira naredno dodavanje.

Počeo je Lebron sve više da griješi, imao je čak 5 izgubljenih lopti i dosta promašaja iz igre, a Majami je to znao da kazni šutevima spolja i poslije tehničke greške Karuzu bilo je 34:29 u korist momaka u crnim dresovima.

Karuzo je odigrao fantastično poslije ovoga, svojom energijom u odbrani i napadu donio je novi preokret Lejkersima koji su na poluvrijeme otišli sa 49:47.

Dosta je bolje odigrao Lebron Džejms na početku drugog poluvremena, nošen sjajnom igrom u odbrani Entonija Dejvisa i Denija Grina, pa potom pogađa tri vezana šuta za prednost Lejkersa 62:57.

Uslijedila je jako čudna sekvenca, Lebron je izgubio i 6. loptu, a obje ekipe su ušle u seriju promašaja, poslije poena Olinika iz kontra napada ušli smo u četvrtu četvrtinu sa prednošću Lejkersa, 71:70.

Vjerovali ili ne, ali Lejkersi su u sezoni imali skor 55-0 kada vode u trećoj čevrtini, pa su sada dodali još jednu pobjedu na taj njihov rekord.

Lejkersi su bili u prednosti, a Majami ponovo pokušavao "empty corner" napadima da iz uručenja izgradi poziciju za šut, u trećem meču je to funkcionisalo sjajno, ali sada baš i ne, da bi Tajler Hiro pogodio trojku, za 76:75 upravo iz takvog jednog napada.

U posljednjoj dionici smo gledali veliku dramu, mnogo tenzija i napetosti je bilo na relaciji Lebron Džejms – Džej Krauder, ali se sve završilo bez incidenata, iako je bilo prilično napeto.

Nastavilo se sa takvom igrom. Markif Moris izvlači tri slobodna bacanja od Kelija Olinika na jako čudan način, a onda Dankan Robinson pogađa jedan maltene nemoguć šut od tablu.

Entoni Dejvis je igrao fantastičnu odbranu tokom čitave utakmice, a u napadu je često bio meta Majamija, pa se umalo povrijedio tokom jednog posjeda, poslije kog Majami ima 5 na 3 i Hiro pogađa trojku za 81:78.

Lebron i Krauder su nastavili da se svađaju, a mi smo ušli u posljednja dva minuta.

Tu je Entoni Dejvis dominirao u odbrani, ništa nije moglo da prođe preko njega, a u napadu se ponovo pojavio Kentavijus Koldvel Poup, baš kao u prvoj četvrtini.

Prvo je ostao sam u ćošku, iskoristio asistenciju Džejmsa i pogodio trojku, a potom ide na prodor protiv Dankana Robinsona i pogađa jako važne poene, da bi "tačku na i" stavio upravo Entoni Dejvis svojom trojkom za 100:91.

Lebron Džejms je imao dabl-dabl, 28 poena i 12 skokova uz 8 asistencija, ali i 6 izgubljenih lopti. Dejvis je imao 22 poena, 9 skokova i 4 asistencije, a heroj Koldvel Poup 15 poena uz 3 skoka i 5 asistencija.

Na drugoj strani je Džimi Batler ponovo bio sjajan, 22 poena, 10 skokova i 9 asistencija, Hiro je imao 21, Robinson 17, a Adebajo 15 postignutih poena. Naredna utakmica na programu je u noći između petka i subote od 3 časa poslije ponoći.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније