Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

10. 10. 2020. 22:26 >> 00:04
6

DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM

Danilo Nikolić presudio Partizanu!

Trojkom Danila Nikolića sa zvukom sirene, košarkaši Budućnosti su nakon neviđene drame koja je trajala 50 minuta srušili Partizan u Beogradu 101:99, u derbiju drugog kola ABA lige.

Budućnost je upisala drugi trijumf ove sezone, nakon što je na startu regionalnog šampionata savladala Split 84:59.

Partizan je bez pobjede na startu nove sezone, a u prvom kolu izgubio je od čačanskog Borca 87:78.

Budućnost je dobro otvorila meč, tokom prvih 10 minuta je imala i plus sedam, da bi domaćin u završnici tog dijela igre uhvatio priključak i nakon deset minuta rišao na samo koš zaostatka 22:20.

Partizan je tri minuta prije odlaska na odmor izjednačio 33:33, ali su "plavi" do poluvremena bili bolji rival i stekli pet poena prednosti 46:41.

Budućnost je na startu drugog dijela stigla do plus 8 nakon poena Danila Nikolića 49:41 i tu prednost je održavala do finiša trećeg kvartala, kada je uslijedio novi pad u igri Podgoričana.

Partizan je serijom 7:0 zaključio tu dionicu, a onda na startu odlučujuće četvrtine i preokrenuo 69:63, pošto Budućnost četiri minuta nije postigla koš.

"Plavi" su reagovali nakon tajm-auta Mijovića i sa šest vezanih poena vratili vođstvo 1.34 prije kraja meča 76:75.

Jaramaz je sa penala donio minimalnu prednost na pola minuta prije kraja, ali je Danilo Nikolić odgovorio za 78:77 4,4 sekunde prije kraja.

Ipak, Budućnost nije uspjela da se odbrani - fauliran je Mozli, koji je bio polovičan sa linije bacanja, pa se otišlo u produžetke.

U dodatnih pet minuta igralo se koš za koš. Na 35 sekundi do kraja Danilo Nikolić je nakon ofanzivnog skoka Apića poravnao, ali je u narednom napadu pogodio Mika 86:84.

Nastavak drame osigurao je Apić pogotkom nakon asistencije Kobsa.

Budućnost je potom imala plus četiri, Partizan preokrenuo trojkom MIler-Mekintajera na 99:98, ali je posljednju riječ imao fenomenalni Danilo Nikolić!

Najefikasniji u pobjedbničkom timu bio je Džastin Kobs sa 27, dok je Danilo Nikolić ubacio 21 poen.

U ekipi Partizana najbolji je bio Ognjen Jaramaz sa 24 koša.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније