Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Izvor: Beta ]

12. 10. 2020. 08:16 >> 08:31

NBA LIGA

Lejkersi osvojili 17. titulu šampiona

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa osvojili su titulu šampiona NBA lige, pošto su prošle noći pobedili Majami sa 106:93 u šestom meču velikog finala.

Prvi put poslije pete i posljednje titule Kobija Brajanta i poslije tačno deset godina, Lejkersi su novi šampioni NBA lige, a do 17. trofeja predvodio ih je Lebron Džejms koji je proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije.

On je šestu utakmicu završio sa 28 poena, 14 skokova i 10 asistencija. Džejms je tako osvojio svoj četvrti trofej šampiona, a postao je i prvi igrač u istoriji NBA lige koji je MVP titulu osvojio sa tri različita kluba.

Njega su u posljednjoj utakmici najbolje pratili Entoni Dejvis sa 19 poena i 15 skokova, isti broj poena upisao je i Radžon Rondo, dok je Kentavijus Koldvel Poup ubacio dva poena manje.

U redovima Majamija najbolji je bio Bem Adebajo sa 25 poena i deset skokova, dok je Džimi Batler dodao 12 poena.

Utakmica broj šest rešena je do poluvremena, odnosno u drugoj četvrtini koju su Lejkersi dobili sa 36:16, pa su na odmor otišli sa plus 28. Pred kraj treće deonice tim iz Los Andjelesa imao je i 36 poena prednosti pa su meč, u kojem Majami nije vodio ni u jednom momentu, mirno priveli kraju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније