Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

12. 10. 2020. 11:21   >>  11:22

MVP FINALA

Džejms: Zaslužujemo poštovanje

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms rekao je, poslije osvajanja titule šampiona NBA lige, da ga gura naprijed to što misli da mora nešto da dokaže i istakao da i tim i on zaslužuju poštovanje.

"To što mislim da moram nešto da dokažem me gura naprijed. To me terjalo naprijed tokom posljednjih godinu dana od povrede", rekao je Džejms nakon što su Lejkersi u šestom meču velikog finala pobijedili Majami i osvojili titulu šampiona.

"To me je podstaklo jer bez obzira na to šta sam uradio u karijeri, uvijek je bilo sumnje, uvijek su me upoređivali sa drugima, uvijek je bilo pitanja - da li je uradio ovo, da li je uradio ono?", dodao je Džejms.

Džejms je jasno stavio do znanja da je njegov cilj da nadmaši Majkla Džordana kao najvećeg igrača u istoriji košarke. Prošle noći napravio je korak bliže tom cilju, pošto Džordan sada ima dva šampionska prstena više.

Džejms je proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije 2020. jer je vodio Lejkerse do prve titule u posljednjih deset godina. Svoju četvrtu titulu osvojio je pobjedom nad Majamijem sa 106:93 u šestoj utakmici.

Prethodno je MVP trofeje osvajao 2012. i 2013. sa Majamijem i 2016. godine sa Klivlendom, pa je tako postao prvi igrač koji je to priznanje osvojio sa tri različite franšize.

Nakon što je Portland pobijedio u prvoj utakmici prve runde plej-ofa, Džejms je u posljednja tri meča te serije prosječno bilježio 34,7 poena, 9,3 skoka i 9,3 asistencije. On i ostatak tima savladali su Hjuston u polufinalu, a njega odbrana nad Džamalom Marejem pomogla je Lejkersima da preskoče Denver na putu ka velikom finalu. Njegova želja da vrati Lejkerse na tron vodila je tim protiv odličnog Majamija.

"Samo želimo poštovanje. Naša organizacija želi svoje poštovanje, navijači Lajkersa žele svoje poštovanje. I ja želim svoje prokleto poštovanje", rekao je Džejms nakon svoje rekordne 260. utakmice u plej-ofu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније