Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

12. 10. 2020. 16:03 >> 16:03

WABA LIGA

Radović: Cilj plasman na finalni turnir

Cilj košarkašica Budućnost Bemaksa u narednoj sezoni biće plasman na finalni turnir WABA lige, kazao je trener podgoričkog kluba Vladan Radović.

Regionalne šampionke novu sezonu počeće u srijedom gostovanjem banjalučkoj ekipi Orlovi.

Radović očekuje da će sezona početi kako treba, da će Budućnost imati kontinuitet igranja i treniranja.

"Nadam se da će sezona uspjeti da se održi bez prekidanja bez obzira na virus. Situacija jeste komplikovana, ali moramo biti svjesni izazova", kazao je Radović na konferenciji za novinare.

On je podsjetio da Budućnost u novu sezonu ulazi bez Nikoline Džebo i Aleksandre Katanić, a jači samo za Jovanu Savković, petnaestogodišnju košarkašicu iz Primorja.

"Džebo je bila jedna od najboljih igračica, Katanić imala važnu ulogu, ali mlađe igračice koje smo priključile prošle sezone morale su da naprave iskorak u svom igračkom kvalitetu, tako da bez obzira na sve ambicije ostaju iste. Cilj je da opet budemo na fajnal foru", rekao je Radović.

On smatra da će glavni favoriti za trofej, uz Budućnost, biti bugarski timovi, kao i šampion Slovenije, ekipa Celja.

"Očekuje nas liga gdje su bugarske ekipe, Beroe i Montana, zadržale sastave ili čak i pojačale. Celje je podmladilo tim, ali to je ozbiljan sistem i sigurno da imaju kvalitet. Međutim, mislim da je manji jaz između četiri najjače ekipe i ostale četiri", rekao je Radović.

Komentarišući rivala na startu šampionata, Radović očekuje nezgodno gostovanje.

"Poštujem rivala, ali najviše se plašim nas, jer nijesmo imali prijateljske mečeve, takođe imali i problem u kontunitetu treniranja, ali fokusirani smo na duel u Banja Luci", rekao je radović.

Prema njegovim riječima, Orlovi su agresivna ekipa, koja je odigrala dva kola u ligi Bosne i Hercegovine i pet prijateljkih mečeva.

Bek Milena Jakšić kazala je da se raduje novoj sezoni, navodeći da je to za Budućnost novi početak.

"Uželjele smo se utakmica i drago nam je da se vraćamo obavezama. Došlo je do određenih problema, ostali smo bez dvije igračice, ali tu su mlađe, koje će dati neku novu energiju svojom željom. Na nama je da od starta krenemo jako, iako smo svjesne hendikepa da u sezonu ulazimo bez pripremnih mečeva. Orlove dosta dobro poznajemo, tako da neće biti lako, ali nadamo se da možemo otvoriti sezonu na pravi način", kazala je Jakšić.

Centar Patricia Bura vjeruje u dobar početak i pobjedu u Banja Luci.

"Poslije svega najvažnije je da smo na okupu, da smo zdrave i da željno očekujemo utakmice. Neće biti lako, jer je ovo specifična situacija, nakon jako duge pauze, ali nadamo se da ćemo pokazati kvalitet, odnosno da možemo slaviti", rekla je Bura.

Duel u dvorani Obilićevo počeće u srijedu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније