Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

20. 02. 2013. 20:08 >> 20:17
4

PODVIG

EUROKUP: Budućnost nadigrala Banvit i prošla među osam

Budućnost vodila od početka do kraja, prikazavši jednu od najboljih partija u sezoni, i to onda kada je bilo najpotrebnije. Turci nijesu imali ni promil šansi – Budućnost-Banvit 66:50 (17:14, 19:7, 15:14, 15:15). U drugom uzastopnom četvrfinalu Eurokupa protivnik „plavih“ biće Lokomotiva iz Kubana.

Budućnost je ponovo pokazala da budžet i novac ne igraju presudnu ulogu u sportu. Motivisanom, borbenom igrom, uz čeličnu odbranu, koja je zaštitini znak ove ekipe godinama unazad, „plavi“ su srušili skupocjeni Banvit i napravili podvig plasiravši se među osam najboljih u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.

Banvit je ostavljen na svega 50 poena, što dovoljno govori o odbrani izabranika Dejana Radonjića. Domaći su počeli furiozno, poveli 8:0, ali ubrzo odgovorio Štimac sa pet vezanih poena. Do kraja četvrtine igralo se poena za poen (17:14). Drugi period bio je ključan, jer je Budućnost počela da stvara razliku koja joj je dovoljna za prolaz. Trojkom Marka Popovića, „plavi“ su poveli 28:17, a do odmora razliku su uvećali na velikih +15 (36:21).

Na početku drugog dijela, Aleksa Popović je nakon nekoliko napada bez pogotka, donio Budućnosti prednost od 38:21, a onda se razigrao Di Bost. Američki plej je pogodio tri trojke u ovom periodu, pa su domaći otišli na ogromnih 20 poena prednosti (51:31). Već tada se naziralo ko će u četvrfinale, a nadu gostima da mogu do preokreta ugasili su prvo Vitkovac sa pet uzastopnih poena, a potom Strahinja Milošević (fantastičnim zakucavanjem) i Di Bost, za 66:46.  Do kraja su rutinski priveli meč kraju.

Najefikasniji u taboru Budućnosti bio je Di Bost sa 16 poena, dok su Čedomir Vitkovac i Strahinja Milošević ubacili po 11. Jedini dvocifren u turskom timu bio je Lukas sa 12 poena. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније