Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

22. 10. 2020. 23:02   >>  23:27

CRVENO-BIJELI SLAVILI NAKON PRODUŽETKA

Zvezda nakon drame srušila CSKA, Fener pao u Atini

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su nakon produžetka CSKA u petom kolu Evrolige rezultatom 86:84.

CSKA je meč počeo bez Majka Džejmsa u petorci. U prvoj dionici se igralo u serijama, CSKA je u nekoliko navrata stizao do četiri poena prednosti ali je Zvezda uspijevala da vrati rezultat u egal. Poslije ofanzivnog skoka Tejlor Ročesti je pogodio za kraj prve četvrtine, na koje je Zvezda otišla sa minusom od dva poena 18:20.

Drugi period je počeo u istom ritmu, bez velike energije u igri obje ekipe. Zvezda je stala u napadu i preko dva i po minuta nije postigla koš, što je iskoristio CSKA i poslije trojke Klajburna stigao do maksimalnih plus sedam 24:31, na polovini druge dionice. Poslije tajmauta Obradovića, Zvezda je vezala četiri poena, ali je CSKA odgovorio trojkom Haketa.

Drugo poluvrijeme CSKA otvara serijom 6:0, i lako odlazi na velikih plus 14. Zvezda uspijeva da se trgne i trojkom Voldena veže pet pogodaka i spusti razliku ispod deset poena.

U četvrtoj dionici Zvezda nastavlja sa odličnom igrom, i trojkom Hola dolazi na minus od tri poena i vraća meč u egal. Na sedam minuta do kraja trojkom Rita Zvezda stiže do izjednačenja.

Do minut prije kraja igralo se koš za koš, kada Davidovac vezuje pet poena i donosi prednost Zvezdi. Poslije tajmauta Hiket pogađa trojku i vraća prednost moskovskoj ekipi. Lojd sa linije slobodnih bacanja donosi izjednačenje na 36 sekundi do kraja. Džejm se promašio trojku i ostavio Zvezdi 15 sekundi za napad, koji ona nije dobro organizovala, Lojd je promašio šut za tri poena i meč je otišao u produžetak 73:73.

Zvezda je u produžetak ušla sa dva vezana alej-apa Terija i trojkom Lojda, napravila seriju od 7:0 i stigla do pet poena prednosti. Nakon izlaska iz igre Terija zbog pete lične greške Zvezda se mučila u napadu, ali Lojd je držao prednost Zvezde. Zvezda je imala dva poena prednosti osam sekundi do kraja. CSKA je imao napad ali je Džejms promašio šut za tri poena, i Zvezda je stigla do velike pobjede 86:84.

Nakon četiri meča Zvezda ima dvije pobjede i dva poraza, dok je CSKA nakon pet mečeva upisao dvije pobjede i tri poraza.

Zvezdu je do pobjede predvodio Džordan Lojd sa 31 poenom i šest skokova. Tori Volden je postigao 12, Marko Jagodić-Kuridža 11, a Emanuel Teri 10 poena.

U ekipi CSKA najefikasniji je bio Danijel Heket sa 29 poena, pogodivši šest trojki iz osam pokušaja. Njega je pratio Vil Klajburn sa 18 poena.

Košarkaši Panatinaikosa večeras su kao domaćini pobijedili Fenerbahče 82:68 (22:13, 15:17, 25:26, 20:12).

Kod Panatanaikosa je najbolji bio Nemanja Nedović sa 28 poena, i sa po tri skoka i asistencije. Sajks Kifer je upisao 11 poena, četiri skoka i pet asistencija.

U ekipi Fenerbahčea najefikasniji su bili Lorenco Braun sa 17 i Ahmet Duverioglu sa 15 poena.

Poslije četiri odigrana meča Panatanaikos ima dvije pobede i dva poraza, dok Fenerbahče nakon pet mečeva ima skor od dve pobjede i tri poraza.

U narednom kolu, Panatanaikos će gostovati Zenitu, a Fenerbahče Makabiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније