Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

26. 11. 2020. 14:07   >>  14:08

RADOVIĆ PORUČIO

Njemci u kombinovanom sastavu, ali ne smijemo da ih potcijenimo

Boško Radović, selektor crnogorskih košarkaša, rekao je da to što su Njemci došli u Po sa kombinovanim sastavom, ne smije da zavara njegove igrače.

"Mi smo već ovdje četiri dana, odradili smo šest treninga. Ono što smo zacrtali radimo, ono što je najvažnije nema problema ni povreda, momci rade dobro, rade koliko je moguće u ovim uslovima da se pripremi utakmica. Njemci su došli u nekom kombinovanom sastavu, ali da se ne bi zavaravali to je sastav od igrača iz domaće lige koji igraju vrlo značajne uloge u svojim klubovima. Uz to tu je nekoliko igrača sa strane. To je kvalitetan sastav Njemačke i imaćemo težak zadatak da pokušamo da pobijedimo tu utakmicu.“, kazao je Radović.

On je ocijenio da će ključ utakmice biti da uvedu rivala u svoj ritam.

“Igraju brzu košarku, sa puno šuteva, pokušaja za tri poena, mi ćemo se truditi da utakmicu uvedemo u ritam koji nama odgovara i ako to tako bude, imamo šansu da u nekoj završnici da dođemo do pobjede. Njihova igra se zasniva na puno tranzicionih napada, na puno šuteva za tri poena i to je osnovno da zaustavimo. Ako budemo trčali dobro, sa dobrom energijom i budemo disciplinovani u napadu možemo tražiti šansu da pobijedimo. Dugo godina sam u reprezentaciji, znam sve naše momke i ne brinem za naš napad, ono što je osnovno u sjutršanjoj utakmici je dobra odbrana", rekao je selektor.

Suad Šehović je rekao da je rival u prednosti , jer je kao domaćin već obezbijedio plasman na Evropsko prvenstvo.

"Sigurno da je ovo prozor u kom bi se moglo dosta toga riješiti i sa tim u glavi ulazimo u oba meča. Prvenstveno u duel sa Njemačkom koji je dosta bitan. Njemci su u kombinovanom sastavu kao i mi, ali su oni rasterećeni jer su kao domaćini već na Eurobasketu i to je jedan opasnost po nas, jer će igrati rasterećeno, uzimati brze šuteve, napadati u tranziciji i to je prvi zadatak da ih usporimo i zaustavimo i iz odbrane stvorimo samopouzdanje za napad", kazao je Šehović.

Bek Budućnosti je istakao da će odbrana odlučiti utakmicu.

"Napad će stići iz odbrane, fokusirani smo prvenstveno na odbranu. Imali smo vremena da se odmorimo, pogledamo kako igraju i potpuno smo koncentrisani na prvi meč. Poslije te utakmice ćemo se okrenuti Britancima iako svi potenciraju da je taj meč važniji. Mislim da su oba duela podjednako važna i sa dvije pobjede mislim da bi riješili plasman na Eurobasket", rekao je Šehović.

On je rekao da su on i saigrači iz Budućnosti uhvatili ritam, nakon dvonedeljne pauze, izazvane koronavirusom.

"Bilo je dosta problema kod nas u Budućnosti zbog korone, nijesmo trenirali. Došli smo, lijepo odmorili, odradili kombinovane treninge, koji su nam pomogli da se osvježimo, tako da mislim i da fizički i psihički spremno dočekujemo sjutrašnji meč", zaključio je Šehović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније