Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Izvor: Beta ]

14. 01. 2021. 10:23   >>  23:17

NBA

Lejkersi pobijedili Oklahomu

Košarkaši Los Andjeles Lejkersa pobijedili su noćas Oklahomu sa 128:99 i ostvarili sedmu uzastopnu pobedu na gostovanjima, što je klupski rekord na startu sezone u NBA ligi.

Aktuelne šampione predvodio je Lebron Džejms sa 27 poena, sedam asistencija i šest skokova, Montrez Harel postigao je 21 poen uz šest skokova, a Entoni Dejvis 18 poena i sedam skokova. Denis Šruder u pobjedi je učestvovao sa 14 poena, pet skokova i pet asistencija, a Markif Moris sa 11 poena i sedam skokova.

Lejkersi su vodili tokom čitave utakmice, a 31 razlike bila je najveća njihova prednost.

Lejkersi sada imaju najbolji skor u ligi od 10 pobjeda i tri poraza, a sa 7/0 popravili su rekord franšize na gostovanjima na startu sezone još od 1985/1986.

U ekipi Oklahome Šej Gildžes Aleksander bio je najefikasniji sa 17 poena, a Ajzea Robi dodao je 11 poena, devet skokova i četiri asistencije. Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski igrao je skoro 21 minut, a utakmicu je završio sa 10 poena, četiri skoka, tri blokade i dve asistencije.

Košarkaši Dalasa pobijedili su Šarlot sa 104:93 i ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu, nakon što su sezonu počeli skorom 2/4. Najbolji u ekipi Dalasa bio je Luka Dončić sa 34 poena, 13 skokova, devet asistencija, četiri blokade i dve ukradene lopte.

Tim Hardavej u pobedi je učestvovao sa 18 poena, a Kristaps Porzingis, koji se vratio na teren posle povrede kolena u oktobru, sa 16 poena. Srpski centar Boban Marjanović je za 15 minuta na terenu postigao osam poena uz pet skokova.

 

Trener Dalasa Rik Karlajl postao je tako 16. trener u istoriji NBA lige koji je ostvario 800 pobeda.

Najefikasniji u ekipi Šarlota bio je Teri Rozije sa 18 poena i šest skokova.

Košarkaši Portlanda pobijedili su Sakramento sa 132:126 i ostvarili četvrti uzastopni trijumf. Demjan Lilard bio je najbolji u pobedničkom timu sa 40 poena, 13 asistencija i tri ukradene lopte. Dobru partiju prikazali su i Si Džej Mekalum sa 28 poena, 10 asistencija i sedam skokova i Jusuf Nurkić sa 18 poena i 12 skokova.

Portland je izjednačio rekord franšize sa 23 postignutih "trojki" i drugi put je pobijedio Kingse u posljednjih pet dana, nakon što je u prvom meču bio bolji sa 125:99.

U ekipi Sakramenta Dearon Foks postigao je 29 poena, uz šest skokova i šest asistencija, a Badi Hild ubacio je 26 poena, uz šest skokova i pet asistencija.

Los Anđeles Klipersi pobedili su Nju Orleans sa 111:106. Kliperse su predvodili Kavaj Lenard sa 28 poena, devet asistencija i šest skokova i Pol Džordž sa 27 poena, šest asistencija i šest skokova.

U timu Pelikansa nije bilo Zajona Vilijamsona, Lonza Bola i Erika Bledsoa, a najbolji je bio Nikejl Aleksandar Voker sa 37 poena i osam skokova.

U ostalim utakmicama Milvoki je pobijedio Dalas sa 110:101, Memfis je bio bolji od Minesote sa 118:107, a Bruklin je pobedio Njujork sa 116:109 i naneo mu peti uzastopni poraz.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније