Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

24. 01. 2021. 21:16   >>  21:26 3

TREĆI PORAZ MORNARA

Zvezda odnijela bodove iz Bara

Košarkaši Mornara poraženi su od Crvene zvezde u "Topolici" 86:78 , u derbiju 16. kola ABA lige. Beograđani su tako preuzeli prvo mjesto, jer su jedina ekipa sa dva poraza. Po tri imaju Mornar, Budućnost Voli, Igokea i Cedevita Olimpija

Mihaila Pavićevića osim poraza, treba da brine i povreda Pulena, koji se sredinom treće dionice okliznuio i požalio na bol u koljenu.

Meč je kasnio 20-ak minuta, jer je zbog velike kiše voda ušla u dvoranu.

Zvezda je bolje otvorila meč, povela je 8:1, a ubrzo je imala i deset poena prednosti 18:8.

Barani su potom vezali pet poena, ali se nakon toga razigrao Lojd, pa se Zvezda opet odlijeplila 25:17.

Prvu četvrtinu zaključio je Vajthed trojkom sa zvukom sirene 25:22.

Mornar je prokockao dva napada na startu druge četvrtine, što su Kolom i Dobrić kaznili trojkama 31:24. Tim Mihaila Pavićevića je , međutim, do odmora uhvatio priključak, pa su gosti na poluvrijeme otišli sa plus tri 40:37.

Na početku drugog dijela Mornar je izjednačio 43:43, ali je Zvezda odbila i taj nalet, te sa tri trojke stekla šest poena prednosti 52:46.

U tim trenucima se povrijedio Pulen, ali to nije pokolebalo Barane, koji su sa šest poena u nizu vratili stvari u egal 52:52.

Međutim , gosti su do kraja tog dijela igre ubacili još tri trojke, pa su nakon 30 minuta igre imali tri poena viška 64:61.

Dobrić je svojom petom trojkom donio plus šest 67:61, na startu posljednje dionice. Potom je trojku pogodio i Lojd, a Davidovac drugi put na meču donio plus 10 - 72:62. Reakcija Mornara bila je odlična, jer je prvo Vranješ pogodio trojku, a onda Gordić odigrao "dva plus jedan" za minus četiri 72:68, na pet minuta prije kraja.

Ipak, izvanrednu šutersku noć gosti su kompletirali sa još dvije trojke (Lojd i Dobrić) za seriju 8:0 - 80:68. Mornar više nije imao snage da se vrati u igru, pa je Zvezda mirno privela meč kraju.

Dobrić je nosio Zvezdu do trijumfa, ubacio je 20 poena, Lojd je postigao 18, a O'Brajant 14.

Kod Mornara, 19 poena Vajtheda, Smit je dao 15, a Nidam 13.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније