Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

26. 01. 2021. 09:49 >> 09:52

NBA LIGA

Četvrta uzastopna pobjeda Denvera

Košarkaši Denvera pobijedili su noćas Dalas sa 117:113 i ostvarili četvrtu uzastopnu pobjedu u NBA ligi.

Dalas je predvodio Majkl Porter mlađi sa 30 poena i osam skokova. On je šutirao "trojke" 6/10, uključujući i jednu tokom odlučujuće serije 7:0 poslije isključenja Džamala Mareja.

Dobru partiju prikazao je i srpski igrač Nikola Jokić sa 20 poena, 10 skokova, četiri asistencije, dvije ukradene lopte i blokadom. Džamajkl Grin dodao je 17 poena i osam skokova, dok je Džamal Marej utakmicu završio sa 16 poena. On je isključen sredinom treće četvrtine pošto je u prepone udario Tima Hardaveja.

U ekipi Dalasa najbolji je bio Luka Dončić sa 35 poena, 11 skokova i 16 asistencija. To je bio njegov 16. tripl dabl sa najmanje 30 postignutih poena. Tim Hardavej postigao je 19 poena uz sedam skokova, a Kristapas Porzingis i Džejms Džonson dodali su po 16 poena. Srpski centar Boban Marjanović je za nepuna tri minuta postigao dva poena.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobijedili su Klivlend sa 115:108 i zadržali maksimalan učinak od svih 10 pobjeda na gostovanjima. Lejkerse je protiv svog bivšeg kluba predvodio Lebron Džejms sa 46 poena, osam skokova, šest asistencija, dvije ukradene lopte i dvije blokade. To je bila njegova prva utakmica u Ohaju poslije više od dvije godine.

Entoni Dejvis u pobjedi je učestvovao sa 17 poena, 10 skokova, četiri asistencije i po tri ukradene lopte i blokade, dok je Montrez Harel dodao 15 poena i šest skokova.

Najefikasniji u ekipi Klivlenda bio je Andre Dramond sa 25 poena i 17 skokova, Džedi Osman postigao je 20 poena, a Kolin Sekston 17.

Trener Lejkersa Frenk Vogel odlučio je da ekipi dozvoli slobodan dan, u danu kada se obilježava godišnjica smrti legendarnog igrača tog kluba Kobija Brajanta.

Košarkaši Oklahome pobijedili su Portland sa 125:122 i prekinuli niz od tri poraza. Tander su predvodili Šej Gildžes Aleksandar sa 24 poena, devet skokova i šest asistencija, Majk Muskala sa 23 poena i Darijus Bizli sa 19 poena i sedam skokova. Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski u pobjedi je učestvovao sa šest poena, tri skoka, dvije asistencije i blokadom.

U poraženom timu najefikasniji su bili Demjan Lilard sa 26 poena, 10 asistencija i šest skokova i Aferni Simons sa 26 poena. Po 22 poena postigli su Karmelo Entoni i Geri Trent, dok je Enes Kanter dodao 13 poena i 22 skoka.

Košarkaši Golden Stejta pobijedili su Minesotu sa 130:108 predvođeni Stefenom Karijem koji je postigao 36 poena, od kojih sedam "trojki" iz 12 pokušaja. On je prestigao Redžija Milera na drugom mjestu vječne liste i ima 2.569 "trojki", iza Reja Alena koji je ubacio 2.973.

Endru Vigins je protiv svog bivšeg kluba postigao 23 poena, dok je Keli Ubri meč završio sa 14 poena, a Džejms Vajzmen sa 13.

U ekipi Minesote istakao se Malik Bizli sa 30 poena, Entoni Edvards i Džordan Meklaflin dodali su po 15, a Naz Rid 11 poena i 10 skokova.

U ostalim utakmicama Bruklin je pobijedio Majami sa 98:85, Detroit je bio bolji od Filadelfije sa 119:104, dok je Indijana pobijedila Toronto sa 129:114. Orlando je pobijedio Šarlot sa 117:108, a Boston je bio bolji od Čikaga, 119:103.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније