Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

06. 02. 2021. 19:54 >> 20:11

PAVIĆEVIĆ

Maksimalno ozbiljno i fokusirano protiv Mege

Košarkaši Mege i Mornara u nedelju 7. februara od 12 časova igraju susret 18. kola ABA lige.

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević rekao je da njegov tim svakoj utakmici prilazi ozbiljno i fokusirano i da očekuje da tako bude i protiv Mege.

"Držimo se našeg principa od prvog dana: svakoj utakmici prilazimo maksimalno ozbiljno i fokusirano, nezavisno od toga protiv koga igramo, da li kod kuće ili na strani. Očekujem da ćemo takav pristup imati i protiv Mege u Beogradu. Nema nijedne lake utakmice ove sezone u regionalnom takmičenju", kazao je Pavićević.

Mega igra u neobičnom terminu, u 12 sati.

"Dakle, treba da se prilagodimo na taj termin. To je jedna stvar, a druga je to što je Mega ove sezone spoj mladosti i iskustva koji jako dobro funkcioniše. Iskustvo na spoljnim pozicijama je u službi visokih igrača, posebno dvojice centara, Simonovića i Petruševa, koji igraju sa velikom energijom. Njihova igra je tako koncipirana da napad počnje iznutra, stalno se traže i u ovom dijelu sezone to izuzetno dobro koriste i vrlo su nezgodan protivnik, ne samo za nas nego za sve ekipe. Znači, moramo 40 minuta biti koncentrisani i u odbrani i u napadu", izhjavio je trener barskog tima.

Pavićević ne pamti po dobrom, bez obzira na pozitivan rezultat, oktobarsku utakmicu dva rivala.

"Prva utakmica u Baru za nas je bila veoma teška. Ako se sjećete, u tom trenutku imali smo deset igrača i članova stručnog štaba zaraženih koronavirusom, a na dan utakmice sahranili smo našeg dragog člana, ekonoma Luku Macanovića. Moram da naglasim da nam, na našu molbu da odložimo susret, nisu izašli u susret, a svjedoci smo da se sada utakmice vrlo lako odlažu. To je tužna istina, ali istina koja nas je onda dovela u baš nezgodnu situaciju. Ne znam ni sam kako su igrači odigrali taj meč. Na svu sreću sve je dobro završeno", ističe Pavićević.

Mega je jedna od rijetkih ekipa sa kojom Mornar ima negativan skor u ABA ligi.

U osam duela Barani su tri put slavili, ali su dobili dva posljednja, u decembru pretprošle godine, 85:68 i u oktobru prošle, 80:73, oba puta u Baru. Između ta dva susreta, nije odigrana utakmica posljednjeg kola u prošlogodišnjoj sezoni, na terenu Mege. To posljednje kolo nikad nije odigrano zbog pandemije koronavirusa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније