Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

09. 02. 2021. 13:55 >> 13:55

MILOJEVIĆ PORUČIO

Pokušaćemo da iz drugog plana napadnemo titulu

Trener Budućnost Volija Dejan Milojević rekao je da je cilj u ovoj sezoni ulazak u plej-of ABA lige, te razvoj mladih igrača.

On je na klupi podgoričkog tima krajem januara naslijedio Petra Mijovića.

"Cilj za ovu sezonu je da uđemo u plej-of i da iz drugog plana napadnemo titulu. Naravno, uz rezultat ideja je da damo šansu mladim igračima, prvenstveno tu mislim na Žugića, koji je izuzetno talentovan ali od talenta do igrača dug je put. On jeste na tom putu ali mora biti svjestan da mora mnogo da radi i da neće biti lako ostvariti snove i njegove i naše", kazao je Milojević u intervjuu za klupski sajt.

Olakšavajuća okolnost za njega je što dobro poznaje dio ekipe. U Megi je sarađivao sa Nikolom Ivanovićem, Danilom Nikolićem, Zoranom Nikolićem i Petrom Popovićem.

"Osvojiti trofej sa mladim igračima je veliki podvig, pogotovo što Nikola i Danilo u tom trenutku nisu imali rejting, reputaciju i kvalitet koji imaju danas. Igrali smo sjajno tu sezonu. Bilo je u tih osam godina nekoliko jako uspješnih sezona i samim tim uspjeh do finala je veliki, zato što su nam u konkurenciji ekipe sa iskusnim igračima, sa sjajnim trenerima, a mi smo uspjeli praktično sa momcima od 20-ak godina da uđemo u finale", kazao je Milojević.

U Podgorici je kao igrač proveo četiri godine, kaže da je to njegov grad. Trener "plavih" se osvrnuo na taj period.

"Pa lakše mi je za adaptaciju sigurno, zato što me ti momci znaju. Ovdje se u startu osjećam kao kod kuće, Podgorica je moj drugi grad, poslije Beograda. Neke igrače sam trenirao, a sve ih poznajem, tako da je adaptacija na ekipu prilično brzo prošla. Ako pričamo o svim ekipama u kojima sam igrao: Valensija, Galatasaraj i Partizan i kasnije ekipe Budućnosti, ta ekipa iz moje prve sezone u Podgorici je najkvalitetnija, Budućnost je imala nevjerovatno jaku ekipu, i ja sam uživao. Kao klinac sam bio dio te ekipe, imao sam svoju ulogu. Naravno nisam bio lider, bilo je igrača koji su kvalitetniji od mene, ali sam mnogo naučio te sezone i stasao sam, naučio sam da osvajam trofeje. Uživao sam u radu i sa Miroslavom Mutom Nikolićem, i kasnije sa Bogdanom Tanjevićem. Stvarno jedna predivna sezona, tri trofeja. Najljepša moguća sjećanja me vežu, i dan danas sam prijatelj sa mnogima iz te ekipe", prisjeća se Milojević.

Protiv Lovćena u sezoni 2003/2004 je postavio rekord kada je u pitanju indeks na jednoj utakmici u ABA ligi 59.

"Stvarno sam gledao da odigram svaku utakmicu na maksimalnom mogućem nivou, i to je bila jedna od njih. Poklopilo se dosta stvari, ne mogu da kažem da sam nešto jurio. Kad igraš ne znaš koliki ti je indeks i šta si uradio. Znam samo da sam dao sve od sebe i da sam te sezone stvarno dobro igrao, dolazile su razne ponude i znalo se da je to posljednja sezona u Budućnosti, izgarao sam da se što časnije oprostim od kluba", rekao je Milojević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније