Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

22. 02. 2021. 22:39   >>  23:39

RADONČIĆ

Pokazali da smo bolji od tima koji će biti na šampionatu

Košarkaši Crne Gore pobjedom su završili kvalifikacija za Eurobasket. Cilj, međutim, nije ispunjen, pošto naša selekcija neće igrati na prvenstvu. Krilni centar "crvenih" Dino Radončić ističe da je za utjehu , to što su pokazali da su bolji tim od Njemačke, koja će kao domaćin igrati na šampionatu.

"Veoma smo tužni što ne idemo na Eurobasket, htjeli smo da nastupimo na trećem velikom takmičenju zaredom, nakon EP 2017. i Mundobasketa 2019. Za utjehu nam je što smo pokazali da smo bolji smo od tima koji će biti na šampionatu. Nadam se da u budućnosti, sa novim mladim igračima i novim generacijama, možemo da se vratimo i igramo dobro“, rekao je Radončić.

Selektor Boško Radović je kazao da je važno da se ekipa oprostila pobjedom.

"Odigrali smo dvije veoma dobre utakmice. Prvu smo izgubili dva razlike, a večeras smo igrali dobro. Ključna je bila 2. četvrtina, u kojoj smo igrali veoma jaku, čvrstu odbranu. U 2. poluvremenu smo bili malo umorniji, promašili neke šuteve i gubili lopte, ali važno je da smo završili kvalifikacije pobjedom“, rekao je Radović.

On je ocijenio da je ekipa odigrala dva odlična meča, ali da nije imala sreće.

"Za veće stvari u bitnim utakmicama potrebna je i sportska sreća. Zaista je ovog puta nijesmo imali. U prošlom 'prozoru' smo imali osam igrača koji su 10-ak dana prije toga izašli iz korone, a poslije utakmice sa Njemačkom smo bili energetski ispražnjeni i izgubili od Velike Britanije. Znali smo da nas ovdje čekaju dva teška protivnika, ali mislim da smo odigrali dva izuzetna meča“, kazao je selektor.

 Danilo Nikolić se još jednom osvrnuo na poraz od Francuske.

"Na prvoj utakmici smo imali šanse da pobijedimo, ali smo ih ispustili. Zbog toga smo večeras željeli da pokažemo karakter i završimo kvalifikacije pobjedom“, naglasio je krilni centar Budućnost Volija.

On je poručio da jedva čeka novo okupljanje.

"Ne možemo da čekamo da počnu nove kvalifikacije. Želimo da pokažemo da smo bolji tim nego što bi se reklo po ovom ciklusu“.

Nikola Ivanović je rekao da je zadovoljan kako je ekipa igrala u kvalifikacijama.

"Prije utakmice smo se dogovorili da odigramo dobro, da pokažemo ponos i karakter, te da smo sposobni da pobjeđujemo teške protivnike. Pokazali smo to i na prvoj utakmici protiv Francuske. Možemo da budemo zadovoljni načinom na koji smo igrali, ali ne možemo da budemo srećni, jer se nismo kvalifikovali na Eurobasket“, rekao je plejmejker Budućnost Volija.

On je poručio da za budućnost reprezentacije ne treba brinuti.

"U ovom, kao i prethodnim prozorima, pokazalo se da imamo nekoliko mladih momaka koji mogu da igraju na visokom nivou. Dolaze nove generacije, koje će vjerovatno predvoditi Marko Simonović. Već je draftovan, a odigrao je veoma dobro ove dvije utakmice. Tu su i Radončić, Kljajić, Žugić i Drobnjak, koji mogu da se dokažu na visokom nivou“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније