Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

25. 02. 2021. 17:22 >> 17:24

SVAKI MEČ KAO MAJSTORICA

Pavićević: Utakmicu moramo da dobijemo dobrom odbranom

Košarkaši Mornara igraće sjutra u Baru protiv Krke iz Novog Mesta utakmicu 19. kola ABA lige. Barani žele da se vrate na pobjednički put, pošto su u prethodnom kolu poraženi od Mege. Mornar je i dalje bez Džejkoba Pulena i Ajzea Vajtheda, pa je trener Mihailo Pavićević poručio da će njegov tim odbranom morati da dobije meč.

"Krka je standardan abaligaš, godinama igra u regionalnom takmičenju i ako vratimo film, podsjetićemo se i da je bila specijalista za sječu favorita. I ove godine je svima ozbiljan rival i napravila je nekoliko iznenađenja. Ko god ih je iole potcijenio, to je platio. Krka igra svoju igru, bez nekog velikog pritiska, ali na svakoj utakmici njeni skupo igrači daju svoj maksimum. Svjestan sam da nas čeka teška utakmica jer je to iskusana ekipa koja će iskoristiti svaku šansu koja joj se ukaže. Ukoliko od početka nametnemo svoj ritam i budemo koncentrisani svih 40 minuta, onda, uprkos tome što smo veoma oslabljeni, bez Pulena i Vajtheda, jakih individualaca, naših ponajboljih igrača ove sezone, očekujem pobjedu", rekao je Pavićević.

On je istakao da je za ekipu do kraja svaka utakmica kao majstorica.

"Utakmicu moramo da dobijemo, prije svega, dobrom odbranom, jer u ovoj konstalaciji snaga, naša oštrica u napadu je dosta otupljena. Moraćemo da se prilagodimo na drugačiji stil igre nego na početku i tokom sezone, da pokušamo da iz jake odbrane postižemo i neke lake poene. Nama je svaka utakmica do kraja kao majstorica, jednostavno, nemamo pravo na kiks“, rekao je Pavićević.

Mornar ima skor 13-4 i trenutno je na drugo mmjestu, dok je Krka deveta sa pet pobjeda i 11 poraza.

U prvom meču ovih ekipa, Mornar je slavio u Novom Mestu 84:74.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније