Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

10. 11. 2013. 14:38 >> 14:41

PROTIV RADNIČKOG

Jovović: Agresivnom odbranom do pobjede

Košarkaši Budućnost Volija igraće večeras u Kragujevcu s Radničkim utakmicu sedmog kola regionalne ABA lige.

Budućnost Voli je u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila četiri pobjede i ima jednu više od večerašnjeg rivala.

Prošle sezone, u međusobnom duelima, obje ekipe slavile su pred svojim navijačima. Budućnost je dobila meč u Podgorici 80:78, dok je u Kragujevcu slavio Radnički 78:63.

Plavi su nanizaili tri pobjede protiv Cibone, Širokog i Crvene zvezde. Budućnost Voli je uoči sezone pobijedila Radnički u finalu turnira "Ljubo Jovanović", ali naredni susret je na terenu uvijek pune dvorane "Jezera".

"Budućnost već nekoliko sezona protiv Radničkog igra neizvjesne, teške utakmice. Na jednu loptu se završavao svaki meč, posebno u gostima. U Kragujevcu nije lako osvojiti bodove. Za njih je karakteristična napadačka igra na svakom meču, čak i u mečevima kada igraju slabije postižu preko 80 poena", kazao je Jovović.

On ističe da samo agresivnim pristupom u odbrani, dobrom koncentracijom, dobrim odlukama u fazi defanzive mogu dovesti utakmicu u situaciju da trijumfuju na kraju.

"Glavni motor je Marko Marinović na poziciji plejmejkera, koji fenomenalno razigrava saigrače. Sava Lešić im donosi iskustvo na poziciji četvorke i dodatnu širinu u napadu, uz Nigerijca Mutapua Jarua to je udarni trio. Ostali igrači u petorci, ali i oni sa klupe, imaju kvalitet i visoke procente šuta za tri poena", dodao je trener Budućnosti.

Plejmejker Budućnosti Nikola Ivanović, smatra da je ključ za pobjedu protiv napadačkog tima iz Kragujevca u odbrani i da ih treba svesti na što manji broj poena.

"Radnički je napadačka ekipa, sa razovrsnim napadačkim repertoarom. Pokušaćemo da našu šansu tražimo u odbrani i da ih svedemo na što manji broj poena. Ambijent u Kragujevcu nije lagodan i biće teško uzeti bodove. Nadam se da ćemo uz pravi pristup napraviti važan iskorak ka vrhu tabele", kazao je Ivanović.

Utakmica u Kragujevcu počeće u 19 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније