Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Pobjeda ]

05. 03. 2021. 12:38 >> 12:38

MITROVIĆ

"Protiv Cedevita Olimpije najvažniji meč sezone"

Pred nama je težak zadatak, moramo pobijediti Cedevitu Olimpiju u Podgorici sa barem četiri poena, zbog njihove bolje koš razlike, kako bi obezbijedili plasman u četvrtfinale Eurokupa, rekao je krilni centar Budućnosti Luka Mitrović.

Budućnost Voli nije blistala protiv Burga, ali je najvažniji cilj ispunjen – upisana je pobjeda i sada ekipa ima šansu na na svom parketu protiv Cedevita Olimpije obezbijedi plasman u četvrtfinale Eurokupa.

"Protiv Burga nije, definitivno, bilo naše najbolje izdanje, ali jedino bitno i pozitivno je da smo ostvarili pobjedu i ostali u trci za Top 8 Eurokupa. Jednostavno, nijesmo otvorili meč kako treba protiv Burga, naročito u odbrani, i nijesmo pronalazili rješenja za njihovu skraćenu rotaciju, na neke njihove kombinovane odbrane, zone preuzimanja. Ali sve to pada u zaborav, najbitnije je da smo pobijedili", ističe Luka Mitrović, krilni centar Podgoričana, koji protiv Burga nije imao promašaj iz igre (4-4), a uz 10 poena je uknjižio i pet skokova, dvije ukradene lopte i asistenciju.

Sve, dakle, staje u meč sa Cedevita Olimpijom u „Morači“, 9. marta. Cedevita Olimpija trenutno ima skor 3-2, Budućnost Voli 2-3, umnogome i zbog toga što je Virtus u finišu meča u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije uspio da iz velikog minusa (osam razlike dva i po minuta prije kraja, sedam razlike minut i po) stigne do produžetka i pobjede, koja je produžila nadu Budućnosti.

Podgoričanima je potrebna pobjeda od barem četiri razlike (u Ljubljani je bilo 74:71), kako bi zbog boljeg međusobnom skora zauzela drugo mjesto i prošla u četvrtfinale.

"Protiv Cedevita Olimpije nas očekuje najvažniji meč ovog dijela sezone. Oni su pokazali koliko su kvalitetni i u mečevima sa nama, ali i protiv Virtusa, gdje su nesrećno izgubili u posljednjim sekundama. Pred nama je težak zadatak, moramo pobijediti sa barem četiri poena, zbog njihove bolje koš razlike. U meč moramo ući bolje, sa više fokusa nego protiv Burga. Defanziva mora biti na nivou i moramo zaustaviti njihovu tranziciju i šut za tri poena koji su fantastični ove sezone", zaključio je Mitrović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније