Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

09. 03. 2021. 20:59   >>  21:32 8

EUROKUP

Budućnost u četvrtfinalu

Košarkaški klub Budućnost Voli je večeras u Podgorici, u utakmici posljednjeg, šestog kola G grupe TOP 16 Eurokupa, pobijedila Cedevita Olimpiju 79:66 i kao drugoplasirana izborila četvrtfinale.

Podgoričkom timu bila je neophodna pobjeda od bar četiri poena razlike, kako bi nadoknadili zaostatak iz Ljubljane (74:71) i četvrti put u klupskoj istoriji plasirali se među osam najboljih u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.

Domaćin je, nakon izjednačene prve tri četvrtine, početkom posljednjeg dijela meča serijom 6:0 poveo 64:57 u 33, dok je u 36. minutu razlika iznosila devet poena (70:61).

Vodio je i 75:64, nakon pogođene trojke Nikole Ivanovića i realizovana dva bacanja.

Tačku na pobjedu stavio je isti igrač sa dva bacanja za vođstvo 77:66, a na Italijan Amadeo Dela Vale povisio je na rekordnih 13 poena razlike (79:66).

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Melvin Edžim sa 20, Nikola Ivanović je ubacio 17, dok je Danilo Nikolić meč završio sa 11 poena i deset skokova.

U ljubljanskoj ekipi najbolji je bio Jaka Blažič sa 18 poena.

Budućnost Voli će u četvrtfinalu igrati protiv Monaka, koji sa klupe predvodi crnogorski trener Zvezdan Mitrović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније