Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

25. 03. 2021. 22:33 >> 22:33

NBA

Gordon i Mekgi u Denveru, i Furnije otišao iz Orlanda

Košarkaški klubovi Orlando i Denver dogovorili su se danas oko trejda igrača Arona Gordona u Nagetse, prenio je ESPN.

U zamjenu za Gordona, Nagetsi su na Floridu poslali Gerija Herisa i Er Džej Hemptona, a Orlandu će pripasti i zaštićeni pik prve runde iz 2025.

Gordon ove sezone prosječno po utakmici bilježi 14,6 poena i 6,6 skokova.

Novi igrač Denvera od danas je i Džaval Mekgi, dosadašnji košarkaš Klivlend Kavalirsa.

On je dio trejda prema kojem iz Denvera u Klivlend prelazi Ajzea Hartenštajn, kao i dva buduća pika u drugom krugu drafta 2023. i 2027.

Mekgi je u periodu od 2012. do 2015. već igrao za Denver, a u ovoj sezoni 33-godišnji centar je bilježio prosječno osam poena i 5,2 skoka po meču.

On je u Denver stigao kao rezerva Nikoli Jokiću.

Mekgi je osvojio tri NBA prstena, 2017. i 2018. sa Golden Stejtom i prošle sezone sa Lejkersima.

Košarkaši klub Toronto ipak će zadržati Kajla Laurija do kraja NBA sezone, pošto Reptorsi očigledno nijesu uspjeli da pronađu dovoljno dobru ponudu, prenijeli su danas američki mediji.

Lauri, koji je danas napunio 35 godina, bio je jedan od najpoženijih igrača za trejd, želio ga je nekoliko timova, ali je na kraju ostao u Torontu. On ove sezone prosječno bilježi 17,4 poena i 7,5 asistencija po meču.

Toronto je posljednjeg dana pijace poslao Normana Paula u Portland za Gerija Trenta i Rodnija Huda, Meta Tomasa i Jutu, a Terensa Dejvisa u Sakramento.

Los Anđeles Klipersi su dobili pomoć u vidu Radžona Ronda, dok su u drugom pravcu, u Atlantu, poslali Lua Vilijamsa. Vilijams se tako vratio u tim za koji je igrao od 2012. do 2014.

Viktor Oladipo je iz Hjustona trejdovan u Majami, što tim sa Floride nije mnogo koštalo pošto je ostao bez Kelija Olinika i Ejverija Bredlija.

Karijeru na Floridi će nastaviti i srpski košarkaš Nemanja Bjelica, koji je ranije danas trejdovan iz Sakramento Kingsa.

Kao i Lauri, tim neće promijeniti ni Lonzo Bol koji ostaje u Nju Orleansu, ali je Džej Džej Redik prešao u Dalas, baš kao i Nikola Meli.

Orlando je danas započeo proces stvaranja novog tima, pošto su taj klub napustili Nikola Vučević i Evan Furnije. Vučević je pojačao Čikago, a Furnije ekipu Bostona.

Furnije, koji je ove sezone prosječno bilježio 19,7 poena i 3,7 asistencija po utakmici, proslijeđen je u Boston u zamjenu za dva pika iz druge runde.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније