Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

10. 04. 2021. 14:04   >>  14:05

SJUTRA DOČEKUJE CEDEVITA OLIMPIJU

Mornar u borbi za plej-of

Košarkaši Mornari će u derbiju 29. kola ABA lige sjutra ugostiti Cedevita Olimpiju.

Barani će, ukoliko dobiju sve tri utakmice koje su mu preostale u ABA ligi, sigurno igrati u plej-ofu.

U nekom srećnom raspletu, može i sa jednom pobjedom da bude među četiri prvoplasirane ekipe. Ali, ta pobjeda mora da bude protiv narednog rivala, Cedevita Olimpije. U Mornaru su svjesni važnosti nedjeljne utakmice.

"Iz objektivnih razloga, zbog povreda i bolesti glavnih igrača, ali i zbog sopstvenih grešaka i jeftino izgubljenih utakmica, došli smo u situaciju da nam duel protiv Cedevita Olimpije znači ’biti ili ne biti’. Više nema nikakvih kalkulacija, pobjedom ostajemo u trci za TOP četiri, porazom se opraštamo od tih lijepih želja. Svjesni smo da nam u goste dolazi izuzetno jak protitivnik, jedna od najboljih ekipa u ABA ligi i znamo šta nas čeka. Ako želimo da se radujemo u nedjelju veče, moraju svi igrači koji budu u sastavu, nezavisno od toga ko i koliko bude igrao, da daju svoj maksimalni doprinos i na terenu i van njega. Moramo, po svemu da budemo kompaktna cjelina, kako bismo savladali veoma kvalitetnu ekipu Cedevita Olimpije", kazao je pred nedjeljni duel trener Mornara Mihailo Pavićević.

Aleksandar Lazić očekuje veliku borbu i pobjedu svog tima.

"Čitava sezona staje nam u preostale tri utakmice, od kojih je daleko najvažnija prva, protiv Cedevita Olimpije. Znam da možemo da igramo kao što smo igrali u trećoj četvrtini sa FMP-om. Ukoliko u većem dijelu meča budemo igrali na tom nivou, mislim da ćemo slaviti. Ohrabruje i to što ćemo, konačno, biti kompletni. Postoje svi uslovi da se vratimo na pobjednički kolosjek", optimista je Lazić.

Crnogorski predstavnik prvu utakmicu u Ljubljani dobio je 93:88.

Mornar sa dvije utakmice više ima skor od 17 pobjeda i šest poraza.

Cedevita Olimpija je zabilježila 16 pobjeda i pet poraza.

Nedjeljna utakmica u dvorani "Topolica“" počinje u 21 čas.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније